Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Lezen en schrijven verbeteren met Taalakkoord

Meer dan 700.000 werkenden in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Deze medewerkers vinden het lastig om werkinstructies te lezen, de computer te gebruiken of elkaar als collega’s goed te begrijpen. Dit kan samenwerkingsproblemen veroorzaken of onveilige situaties. Ook is het voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Als werkgever kunt u bijdragen aan de taalvaardigheid van uw medewerkers, door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt u hierbij. 

Aansluiten bij Taalakkoord NHN

Met het Taalakkoord Noord-Holland Noord (NHN) bevorderen we de taalvaardigheid in de regio. De aangesloten organisaties zetten zich enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen. Wilt u als werkgever ook bijdragen aan de taalvaardigheid van uw medewerkers? Sluit u dan aan bij het Taalakoord NHN. Met het Taalakkoord neemt het ziekteverzuim af, werken medewerkers veiliger, worden er minder fouten gemaakt en gaan de productiviteit en de kwaliteit omhoog.

 

Het Landelijk Werkgevers Taalakkoord

Naast het Taalakkoord NHN is er het landelijk Werkgevers Taalakkoord waarbij u zich kunt aansluiten. Samen met andere werkgevers in Nederland investeert u in taal. Door het bespreekbaar te maken,  werknemers te scholen en opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen. Meer hierover leest u op de  website van het taalakkoord.

U kunt deelnemen aan het Landelijk Taalakkoord als u:

  • Deelnemer bent aan het Taalakkoord Noord-Holland Noord, of
  • Kunt aangeven hoe binnen uw organisatie de taalvaardigheid wordt gestimuleerd

Voor deelnemers zijn scholingsgelden beschikbaar en u krijgt als deelnemer toegang tot het landelijke bedrijvennetwerk. Uw logo wordt op de website www.taalakkoord.nl geplaatst en u ontvangt een certificaat. Ook ontvangt u een aluminium plaatje dat u kunt bevestigen in uw ontvangstruimte of bij de entree van uw pand.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of deelnemen aan het Taalakkoord?

Stuur dan een mail naar: Alise Vallinga (projectleider) via: info@taalakkoordnhn.nl