Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Financiering beschikbaar voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid

‘Tel mee met Taal’ maakt het mogelijk dat het Taalakkoord NHN  financiering beschikbaar kan stellen. Als partner van het Taalakkoord NHN kunt u financiering aanvragen voor:

  •  Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van volwassenen voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.
  • Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van jongeren (15+) voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.

Voorwaarden voor financiering zijn:

  • Financiering wordt ingezet voor jongeren (15+) volwassenen  voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1).  
  • Activiteiten worden uitgevoerd door een professional die waar nodig en mogelijk kan worden ondersteund door een geschoold vrijwilliger. 
  • Financiering kan niet voor aangevraagd voor reeds gesubsidieerde activiteiten. 
  • De aanvraag moet aangevraagd zijn in 2020. De uitvoering moet in 2020 gestart zijn.

U kunt een aanvraag doen door het invullen van dit aanmeldformulier.

Heeft u vragen, goede voorbeelden nodig, of wilt u ondersteuning bij het aanvragen van financiering? Neem dan contact op met het kernteam Taalakkoord NHN via e-mail: info@taalakkoordnhn.nl

Subsidieregeling Tel mee met Taal van 2020 gesloten

De subsidieregeling van Tel mee met Taal van 2020 is gesloten. De verwachting is dat er in 2021 weer een nieuwe subsidieronde start. Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

Lees op de website van Tel mee met Taal verder voor alle informatie over de subsidieregeling.

 

Leren en ontwikkelen voor MKB met de SLIM-regeling

Met de nieuwe SLIM-regeling kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten die met leren en ontwikkelen van werknemers te maken hebben. Van 1 t/m 30 september kunnen individuele aanvragen worden ingediend; Lees verder. Wilt u meer informatie over aanvraagmogelijkheden? Neem dan contact op met: Anita Metzelaar of Ronald van Ammers.