Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Subsidieregeling Tel mee met Taal 2022

Van 1 januari tot en met 28 februari 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Subsidieregeling Tel mee met Taal 2021 

Tot en met 28 februari was het mogelijk om subsidie aan te vragen voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. De subsidieregeling wordt steeds populairder: veel organisaties vroegen subsidie aan. En nu? We geven graag een update over de stand van zaken. En meteen goed nieuws: de volgende subsidieronde opent 1 juni!

Nieuwe ronde voor werkgevers opent 1 juni

Voor laaggeletterde werknemers was dit jaar eenmalig extra geld beschikbaar, waardoor er in totaal voor 8,8 miljoen euro kon worden aangevraagd. Veel organisaties maakten hiervan gebruik, maar er is nog ruim 2 miljoen euro over. Van 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021 wordt daarom een tweede tijdvak opengesteld om een subsidieaanvraag in te dienen. 

Op de website van Tel mee met Taal vind u meer informatie

 

Financiering beschikbaar voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid

‘Tel mee met Taal’ maakt het mogelijk dat het Taalakkoord NHN  financiering beschikbaar kan stellen. Als partner van het Taalakkoord NHN kunt u financiering aanvragen voor:

  •  Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van volwassenen voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.
  • Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van jongeren (15+) voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.

Voorwaarden voor financiering zijn:

  • Financiering wordt ingezet voor jongeren (15+) volwassenen  voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1).  
  • Activiteiten worden uitgevoerd door een professional die waar nodig en mogelijk kan worden ondersteund door een geschoold vrijwilliger. 
  • Financiering kan niet voor aangevraagd voor reeds gesubsidieerde activiteiten. 
  • De aanvraag moet aangevraagd zijn in 2020. De uitvoering moet in 2020 gestart zijn.

U kunt een aanvraag doen door het invullen van dit aanmeldformulier.

Heeft u vragen, goede voorbeelden nodig, of wilt u ondersteuning bij het aanvragen van financiering? Neem dan contact op met het kernteam Taalakkoord NHN via e-mail: info@taalakkoordnhn.nl

 

Leren en ontwikkelen voor MKB met de SLIM-regeling

Met de nieuwe SLIM-regeling kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten die met leren en ontwikkelen van werknemers te maken hebben. Van 1 t/m 30 september kunnen individuele aanvragen worden ingediend; Lees verder. Wilt u meer informatie over aanvraagmogelijkheden? Neem dan contact op met: Anita Metzelaar of Ronald van Ammers.