Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Subsidieregeling Tel mee met Taal van 2021 (aanvragen van 1 jan. t/m 28 feb.)

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Dankzij de nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal kan dat ook komend jaar weer. Aanvragen kan van 1 januari t/m 28 februari 2021.

Op de website van Tel mee met Taal vind u alle informatie over de subsidieregeling.

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Dankzij de nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal, die loopt van 2021 tot 2024, kan dat ook komend jaar weer.

Financiering beschikbaar voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid

‘Tel mee met Taal’ maakt het mogelijk dat het Taalakkoord NHN  financiering beschikbaar kan stellen. Als partner van het Taalakkoord NHN kunt u financiering aanvragen voor:

  •  Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van volwassenen voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.
  • Projecten en activiteiten die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid van jongeren (15+) voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1). Denk hierbij aan activiteiten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden.

Voorwaarden voor financiering zijn:

  • Financiering wordt ingezet voor jongeren (15+) volwassenen  voor wie Nederlands de moedertaal is (NT1).  
  • Activiteiten worden uitgevoerd door een professional die waar nodig en mogelijk kan worden ondersteund door een geschoold vrijwilliger. 
  • Financiering kan niet voor aangevraagd voor reeds gesubsidieerde activiteiten. 
  • De aanvraag moet aangevraagd zijn in 2020. De uitvoering moet in 2020 gestart zijn.

U kunt een aanvraag doen door het invullen van dit aanmeldformulier.

Heeft u vragen, goede voorbeelden nodig, of wilt u ondersteuning bij het aanvragen van financiering? Neem dan contact op met het kernteam Taalakkoord NHN via e-mail: info@taalakkoordnhn.nl

 

Leren en ontwikkelen voor MKB met de SLIM-regeling

Met de nieuwe SLIM-regeling kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten die met leren en ontwikkelen van werknemers te maken hebben. Van 1 t/m 30 september kunnen individuele aanvragen worden ingediend; Lees verder. Wilt u meer informatie over aanvraagmogelijkheden? Neem dan contact op met: Anita Metzelaar of Ronald van Ammers.