Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Geslaagde bijeenkomst Taalakkoord NHN 12 september

Donderdag 12 september hadden we een mooie bijeenkomst van het Taalakkoord NHN bij het RPAnhn in Alkmaar.  Met als onderwerp 'taal op werkvloer' passeerden verschillende mooie praktijkvoorbeelden de revue. Er werden drie nieuwe bedrijven verwelkomd die zich hebben aangesloten bij het Taalakkoord NHN: Luba, Renolit en het Samenwerkingsverband VO scholen. Speciale gast was taalambassadeur René Karst;  hij is één van de meest sympathieke volkszangers in Nederland en de nieuwe ambassadeur van Stichting Lezen & Schrijven. Karst is onder meer bekend van zijn hit ‘Liever te dik in de kist’. De komende jaren zet Karst zich belangeloos in voor Stichting Lezen & Schrijven om de aanpak van laaggeletterdheid nog bekender te maken bij het Nederlandse publiek en in het bijzonder bij de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hij begeleidde zijn verhaal met gitaar en een aantal speciale liedjes. Een succesvolle bijeenkomst. De presentaties vindt u hieronder:  

 

Volgende bijeenkomst Taalakkoord NHN op 6 april 2020

Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met taal op de werkvloer.  Wilt u meer weten over het bespreekbaar maken van taal op de werkvloer, het scholen van medewerkers en de financieringsmogelijkheden? Tijdens de Taalakkoord NHN - bijeenkomsten wordt hier samen met alle deelnemers aan het Taalakkoord over gesproken, we delen kennis en wisselen ervaringen uit.

De volgende bijeenkomst is op 6 april 2020 van 14.00 tot 17.00 uur bij Pro (voorheen Noorderkwartier);

 

Tel mee met Taal congres 13 februari 2020

Save the date: Op donderdag 13 februari 2020 vindt in het Beatrix theater, vlak naast Utrecht Centraal Station, het Tel mee met Taal congres plaats. Achter de schermen wordt weer hard gewerkt aan een inspirerende dag voor iedereen die  zich inzet/wil inzetten om laaggeletterdheid in Nederland  te voorkomen en verminderen.

Tijdens het congres delen we alle ins en outs met je over de meest succesvolle aanpakken,  we praten je bij over de laatste ontwikkelingen, en je krijgt praktische handvatten mee om zelf (verder) aan de slag te gaan met het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

Net als bij de vorige editie, bieden we ook deze keer de mogelijkheid om één of meerdere voorstellen voor workshops aan te dragen. Je kunt deze (samen met partners) zelf verzorgen, of het team van Tel mee met Taal vragen om een specifiek thema met inspirerende sprekers verder voor jou uit te diepen. Na de zomer volgt meer informatie.