Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Taalakkoordbijeenkomst | 13 april 2021 / 15:00-16:30 uur

Dinsdag 13 april 2021, van 15:00 tot 16:30 uur,  was de voorjaarsbijeenkomst van het Taalakkoord. Op vernieuwende digitale wijze werd er geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rondom laaggeletterdheid, taal op de werkvloer, scholen van medewerkers en de financieringsmogelijkheden.

De bijeenkomst begon met een spectaculaire opening van Den Helder Suns (ambassadeur van Laaggeletterdheid). Elly Konijn, Voorzitter RPAnhn, vertelt waarom het zo belangrijk is dat Laaggeletterheid wordt aangepakt op de werkvloer. José Scholte, Dagvoorzitter en oprichtster Taalakkoord werkgevers, ontving vervolgens de nieuwe toetreders van het Taalakkoord:

  • ROC Horizon College (Sector Directeur: Wiebe Terpstra)
  • Suns Basketball (Voorzitter: Maarten Bais)
  • Het ABC Amsterdam (Directeur: Marianne Dijkstra)
  • OBD Noordwest  (Bestuurder/ondernemer: Irene Harmsen)
  • TopTaal Groep (Accountmanager Opleidingen: Valérie Oolders)

Bo Aarsbergen vertelt tot slot meer vanuit haar rol als Projectleider Taalvriendelijkheid op de werkvloer bij Expertisepunt Basisvaardigheden. 

U kunt de bijeenkomst hieronder terugkijken:

 

Terugblik online bijeenkomst Taalakkoord NHN 10 september jl.

Donderdag 10 septembert jl. vond er een geslaagde online bijeenkomst plaats van het Taalakkoord NHN. Hier vindt u een korte terugblik op de bijeenkomst. Kijkt u mee? Klik hier voor het filmpje.

  • Welkomstwoord taalambassadeur Kees Tol

Kees Tol, presentator en ambassadeur van de Stichting Lezen & Schrijven deed een enthousiast welkomstwoord en benadrukte het enorme belang van aandacht voor laaggeletterdheid; bekijk hier het filmpje van het welkomstwoord

  • Digitale rondleiding Pro bedrijven

Marieke van Stralen, directeur Pro verpakken, gaf tijdens deze bijeenkomst van het Taalakkoord NHN een digitale rondleiding. Kijk mee en zie hoe deze sociale en duurzame onderneming uit Schagen werk voor iedereen toegankelijk maakt. Klik hier voor het filmpje van de rondleiding