Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Meewerkend: uitzendbureau met ambitie

Klein begonnen, maar ambitie om in deze regio te groeien heeft uitzendorganisatie Meewerkend wel degelijk. Peter Keet, Jobhunter bij Meewerkend: “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen die vanuit een uitkeringssituatie werk zoeken, te bemiddelen naar werk. Doordat wij hier nog niet zo lang actief zijn, zijn we ook nog niet heel erg bekend bij bedrijven in de regio. Maar voor het invullen van hun openstaande vacatures zijn we zeker een interessante optie. Wij hebben het afgelopen jaar mensen geplaatst in de techniek, horeca, facilitaire dienstverlening, recreatie en zorg.”

“Wij zijn een uitzendbureau dat werkzoekenden plaatst op vaste of tijdelijke functies. Sinds een jaar begeleiden wij uitkeringsgerechtigden vanuit onze vestigingen in Den Helder en Schagen.” Volgens Keet richt Meewerkend zich alleen op de mensen die in een uitkering zitten. “Ook in de huidige economische voorspoed slagen zij er niet altijd in om zelf werk te vinden. Wij begeleiden hen dan ook niet zomaar naar een nieuwe baan, maar bieden hen begeleiding. Op deze manier helpen wij hen om duurzaam aan het werk te komen. Het afgelopen jaar hebben wij bijna 30 mensen aan het werk kunnen helpen in de regio.”

Zijn bedrijven niet terughoudend in het aannemen van mensen die langdurig zonder werk hebben gezeten? Keet: “Gelukkig niet altijd. Maar als dat wel zo is, hebben wij daarvoor een oplossing. Zij gaan via Meewerkend op detacheringsbasis aan de slag bij een bedrijf. Uiteindelijke doel is een duurzaam arbeidsverband, en deze flexibele constructie biedt daarvoor een overgang.”

Meer weten over Meewerkend? Neem dan contact op met Peter Keet (p.keet@meewerkend.nl, 06 15 29 40 38) of kijk op www.meewerkend.nl.