Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Succesvolle community voor werkzoekenden

Dankzij de aanjagende rol van RPAnhn heeft Stichting DeBroekriem de afgelopen jaren in de regio een netwerk opgebouwd waarbij ze jaarlijks tientallen netwerkbijeenkomsten organiseren voor werkzoekenden. TIjdens deze netwerkbijeenkomsten gaan werkzoekenden samen aan de slag met het cv, LinkedIn of bijvoorbeeld de Elevator Pitch.

Annemieke Methorst is HR-manager bij Stichting DeBroekriem: “Het is geweldig om te zien hoeveel tips er onderling worden gedeeld tijdens die bijeenkomsten. Het is zo zonde dat er nog altijd veel talentvolle mensen werkloos thuis zitten. Bij onze bijeenkomsten profiteren ze van elkaars ervaringen en ook van elkaars netwerk.”

Netwerken werkt
Uit onderzoek blijkt niet alleen dat de deelnemers de bijeenkomsten waarderen (gemiddeld met 8,3), maar dat het ook echt werkt: “Deelnemers vinden dankzij de bijeenkomsten significant sneller een baan omdat ze actief werken aan hun sollicitatie- en netwerkvaardigheden én omdat dat ze positiever kansen aangrijpen”, aldus Methorst. Voormalig deelnemer Geert (60) kan zich hier helemaal in vinden: “Na mijn ontslag bij de V&D kwam ik een paar jaar geleden werkloos thuis te zitten. Op een gegeven moment zei ik tegen mijn vrouw ik wil iets gaan doen. Ik moet weer onder de mensen komen, mijn kringetje wordt heel klein en ik wil meer. Ik las ergens een stukje over de workshops van DeBroekriem. Ik dacht; “Nou eigenlijk is dit wel interessant.” Dus ben ik verder gaan lezen en op de site van DeBroekriem gaan kijken. En heb ik een aantal keer wat events gevolgd en later ben ik er zelfs vrijwilliger geworden.” Inmiddels heeft Geert zich via een regeling bij het UWV laten omscholen en heeft hij een baan gevonden als roostermaker bij de Hogeschool in Utrecht.

Annemieke vervolgt: “Vooral voor vijftigplussers die al wat langer thuis zitten is het lastig op de arbeidsmarkt. Dit soort succesverhalen zien we gelukkig dagelijks, het is zo waardevol om te zien als mensen weer aan de slag kunnen bij een mooie werkgever.”

Nationale Werkbezoekdag 2018
De bijeenkomsten van DeBroekriem kenmerken zich door het lokale karakter. Maar één keer per jaar pakt deze Utrechtse stichting flink uit: “Op 21 november organiseren we voor de derde keer de Nationale Werkbezoekdag. Op deze dag openen werkgevers in heel Nederland de deuren zodat nieuwsgierige werkzoekenden een afspraak kunnen maken voor een netwerkgesprek.” Volgens Annemieke Methorst is deze dag ook voor werkgevers in Noord-Holland interessant. “Organisaties doen mee om zichzelf in de spotlight te zetten, om wellicht een toekomstige werknemer te enthousiasmeren over de branche of gewoon omdat het leuk is om in een netwerkgesprek iets te vertellen over de baan waarin ze werkzaam zijn. Uit cijfers van het
UWV en CBS blijkt dat er ook in Noord-Holland een aantal krapte-sectoren zijn met moeilijk vervulbare vacatures. Tijdens deze dag kunnen werkgevers de deuren openen om nieuwsgierige werkzoekenden te enthousiasmeren.”