Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Maand van het Werk: een expeditie over de arbeidsmarkt

Oktober staat in de regio Noord-Holland Noord in het teken van werk. In deze Maand van het Werk bieden diverse organisaties activiteiten aan voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Daarnaast gaan we op zoek naar inspiratie om onze regionale arbeidsmarktvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Wat zijn voorbeeldinitiatieven in en buiten onze regio? Hoe vinden we elkaar en waar kunnen we elkaar versterken? Deze zoektocht leidt tot een Expeditie over onze arbeidsmarkt, waarvan de opbrengsten samenkomen bij Het Grootste Werkfestival op donderdag 31 oktober. 

Meer informatie: Manon Kant (marketing & communicatie), manonkant@rpa-nhn.nl, 06 - 22 44 85 06.


Maand van het Werk 2019Maand van het Werk 2018

Initiatieven op de arbeidsmarkt


Maand van het Werk 2017

De Maand van het Werk ging van start met de 1e editie van Het Grootste Werkfestival en Kracht on Tour op 2 oktober in Theater De Kampanje in Den Helder. Hierna volgde verschillende activiteiten elkaar op. Zo stond de kick-off van GreenPort Groenstart, een leer- en werktraject waarbij mensen worden ondersteund op hun weg naar werk in de groene sector, op het programma, maar bijvoorbeeld ook de Workshop 'Regelingen en Subsidies' van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Tot slot werd als afronding van de Maand van het Werk een bestuurlijke sessie georganiseerd, waarin RPAnhn, Ontwikkelingsbedrijf nhn en Provincie Noord-Holland met de regionale arbeidsmarktpartners in gesprek zijn gegaan over de stappen die nodig zijn om tot een werkende arbeidsmarkt te komen. Centraal in deze sessie stonden 'inzicht in de arbeidsmarkt' en 'de verbinding tussen het economisch en sociaal domein'. Beiden zijn nodig om de potentiële beroepsbevolking optimaal te benutten.