Thema Maand van het Werk 2018: Expeditie Arbeidsmarkt

De Maand van het Werk is een zoektocht naar inspiratie om onze regionale arbeidsmarktvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Wat zijn voorbeeldinitiatieven in en buiten onze regio? Hoe vinden we elkaar en waar kunnen we elkaar versterken? Deze zoektocht leidt tot een Expeditie over de arbeidsmarkt van Noord-Holland Noord, waarvan de opbrengsten samenkomen bij Het Grootste Werkfestival op maandag 29 oktober. 

Uw evenement ook op de kaart?

Ook een bijdrage leveren aan inspiratie om onze regionale arbeidsmarkt te versterken? Van open huis tot workshop, van inspiratiedag tot bedrijvenroute: meld uw initiatief aan (per e-mail op manonkant@rpa-nhn.nl) en doe mee!

Schatkaart MvhW 2018.jpg

Wat is de Maand van het Werk?
Elk jaar staat de maand oktober in de regio Noord-Holland Noord volledig in het teken van werk en arbeidsmarktontwikkelingen. RPAnhn biedt hiermee een podium aan organisaties in de regio om aan werk gerelateerde activiteiten zoveel mogelijk te laten plaatsvinden in deze periode. Ook RPAnhn organiseert gedurende de Maand van het Werk enkele evenementen, zoals Kracht on Tour en Het Grootste Werkfestival. Activiteiten in de Maand van het Werk sluiten bij voorkeur aan op één of meer van de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid (inspelen op kans- en krapteberoepen en duurzame inzetbaarheid werknemers)
  • Ontwikkeling (inspelen op scholingsmogelijkheden en een Leven Lang Leren) 
  • Inclusiviteit (speciale aandacht voor kwetsbare groepen)

 

Maand van het Werk 2017

De Maand van het Werk ging van start met de 1e editie van Het Grootste Werkfestival en Kracht on Tour op 2 oktober in Theater De Kampanje in Den Helder. Hierna volgde verschillende activiteiten elkaar op. Zo stond de kick-off van GreenPort Groenstart, een leer- en werktraject waarbij mensen worden ondersteund op hun weg naar werk in de groene sector, op het programma, maar bijvoorbeeld ook de Workshop 'Regelingen en Subsidies' van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Tot slot werd als afronding van de Maand van het Werk een bestuurlijke sessie georganiseerd, waarin RPAnhn, Ontwikkelingsbedrijf nhn en Provincie Noord-Holland met de regionale arbeidsmarktpartners in gesprek zijn gegaan over de stappen die nodig zijn om tot een werkende arbeidsmarkt te komen. Centraal in deze sessie stonden 'inzicht in de arbeidsmarkt' en 'de verbinding tussen het economisch en sociaal domein'. Beiden zijn nodig om de potentiële beroepsbevolking optimaal te benutten.

 

Impressie activiteiten Maand van het Werk 2017

 

Heeft u ideeën voor een activiteit in oktober 2018 of heeft u zelfs al een activiteit gepland in de Maand van het Werk 2018?

Geef het aan ons door! Dan zorgen wij dat de bijeenkomst of het evenement wordt opgenomen in de agenda op onze website. Daarnaast brengen we de Maand van het Werk en individuele agenda-items extra onder de aandacht via onze communicatiekanalen. 

 

  maand van het werk logo rgb

 

Meer informatie

Manon Kant (marketing & communicatie), manonkant@rpa-nhn.nl, 06 - 22 44 85 06

Meld u aan voor de nieuwsbrief