Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Beweging. Verandering. Aanpassing.

Ondernemers staan vooraan, omdat ze graag actie ondernemen in een dynamische wereld. Anderen sluiten daar graag bij aan - of willen dat mogelijk maken - zoals werknemers, onderwijs en overheid. De energie die vrijkomt door al die bedrijvigheid, de ideeën die continu onze wereld in geslingerd worden en de lessen die we leren willen we opvangen. Zodat we het kunnen bundelen, structuren, analyseren en uiteindelijk weer teruggeven. Om het morgen net weer wat beter te doen.

Wij staan voor een duurzame, ontwikkelingsgerichte en inclusieve arbeidsmarkt in de regio Noord-Holland Noord. Dat vraagt om een aanpak waarbij werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid intensief samenwerken.

De afgelopen jaren hebben we met elkaar een krachtig netwerk opgebouwd. Ondernemers, werknemers, onderwijs en overheid vinden elkaar steeds beter in de samenwerking. Deze partijen zien de noodzaak om extra acties te ondernemen om mensen aan het werk te krijgen en houden.

Vragen over onze projecten, de regionale samenwerking of behaalde resultaten? Neem contact met ons op via info@rpa-nhn.nl.

Resultaten en ambities RPAnhn 2020

Samenwerking voor een krachtige arbeidsmarkt

Een krachtige arbeidsmarkt waarin iedereen die kan werken, werkt. Dat is waar 34 partijen in de regio Noord-Holland Noord zich aan hebben verbonden door ondertekening van het convenant Voor een werkende arbeidsmarkt. Het convenant is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de partners op de arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord: werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid. Met elkaar willen zij de arbeidsmarkt duurzaam versterken. De afspraken liggen voor zeven jaar vast. 

Partners
De convenantspartners zijn de overheid (18 gemeenten in Noord-Holland Noord, UWV, Ontwikkelingsbedrijf nhn), werkgevers (VNO-NCW, Huis van het Werk), werknemers (FNV, CNV, VCP) en het onderwijs (ROC Horizon College, ROC Kop van Noord-Holland, Clusius College, Hogeschool Inholland, samenwerkingsverbanden PrO-VSO). 

Voor diverse activiteiten werkt RPAnhn samen met event- en mediapartners, onder meer Rabobank, ’s Heeren Loo, PDZ Uitzendbureau, Luba Uitzendbureau, Azavista, PAVO Advice, provincie Noord-Holland, Clusius college, JK Webdesign, Rodi media en Westfriese Zaken. Daarnaast werkt RPAnhn nauw samen met branchevertegenwoordigers, MKB en diverse ministeries, en staan we altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Bekijk hier alle informatie over eventpartnerschap.

 

Stuurgroep RPAnhn

In de stuurgroep RPAnhn zijn vertegenwoordigd:

namens de gemeenten:

  • Wethouder E. Konijn van de gemeente Alkmaar (voorzitter)
  • Wethouder F. Binnendijk van de gemeente Castricum (namens de gemeenten in de regio Alkmaar, zijnde Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo)
  • Wethouder K. Al Mobayed van de gemeente Hoorn (namens de gemeenten in West-Friesland, zijnde Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Opmeer, Medemblik en Stede Broec)
  • Wethouder P. Kos van de gemeente Den Helder (namens de gemeenten in de Kop van Noord-Holland, zijnde Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel)

namens UWV:

  • Dhr. H. Tromp, regiomanager UWV Noord-Holland Noord

namens de werkgeversorganisaties:

  • Dhr. J. Veerman, bestuurder VNO-NCW

namens de werknemersorganisaties:

  • Dhr. M. Laboui, bestuurder FNV 

namens de onderwijsorganisaties:

  • Dhr. G. Oud, lid college van bestuur Clusius College
  • Dhr. A. Hoekstra, voorzitter college van bestuur Regius College

De leden van de stuurgroep zijn namens de Algemene Vergadering gemandateerd voor het nemen van besluiten rondom de uitvoering van het convenant. Elk stuurgroeplid is bestuurlijk opdrachtgever van één of meerdere projecten.