Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Kom naar het Banenfestival op zaterdag 14 oktober

  • DateWoensdag 4 oktober 2023

Ontdek je toekomst in Transport & Logistiek in het AFAS-stadion.

Ben je op zoek naar een carrière in de wereld van transport, logistiek en bedrijfswagentechniek? Kom dan naar het Banenfestival Transport & Logistiek op zaterdag 14 oktober 2023 - van 10.00 tot 14.00 uur in het AFAS Stadion Alkmaar. Het banenfestival biedt een unieke kans om de wereld van transport en logistiek live te ervaren en in contact te komen met werkgevers die vacatures hebben.

Meer dan 30 regionale bedrijven zijn aanwezig zijn om je meer te vertellen over de verschillende beroepen binnen dit vakgebied. Daarnaast kan het Horizon College alles vertellen  over de opleidingen in de richting van Transport & Logistiek en Bedrijfswagentechniek. Neem je CV mee om deze te laten checken of volg diverse gratis workshops. Werken in transport, logistiek, en bedrijfswagentechniek is niet alleen ontzettend leuk, maar de regio Noord-Holland biedt ook talloze kansen in deze sector. Op het Banenfestival ontdek je of jouw toekomst in de transport en logistiek ligt.


Wat kun je verwachten op 14 oktober?

  • Ervaar het chauffeursleven: Stap in een truck-simulator en beleef hoe het is om achter het stuur van een vrachtwagen te zitten.
  • Heftruckrit: Neem een ritje op een vorkheftruck en ervaar hoe het is om met dit essentiële transportmiddel te werken.
  • Bekijk de techniek: Neem een kijkje onder de motorkap van indrukwekkende vrachtwagens en ontdek de technische aspecten van de sector.
  • Bekijk bedrijfsvoertuigen: van nationaal en internationaal transport, personenvervoer en openbaarvervoer tot voertuigen van de veiligheidsregio.
  • Informatie van het Horizon College: Laat je uitgebreid informeren door het Horizon College over hun diverse opleidingen in de transport en logistiek.
  • Netwerken met werkgevers: Ga in gesprek met werkgevers in de transport, logistiek en bedrijfswagentechniek en ontdek de carrièremogelijkheden.
  • Workshops: Neem deel aan diverse inspirerende workshops. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, een stageplaats, jezelf beter wilt presenteren tijdens sollicitatie- of netwerkgesprekken, of je cv wilt verbeteren, er is voor ieder wat wils.
  • Een loterij gedurende het evenement: met fantastische prijzen, waaronder modelauto's, chauffeursjassen, kaartjes voor een AZ-wedstrijd en een dag achter de schermen bij de opbouw van de Formule 1 in Zandvoort!

Informatie

Ga voor aanmelden naar het aanmeldformulier of neem contact op met logmotion@horizoncollege.nl.
Vanaf het station Alkmaar rijdt een pendelbus om je naar het AFAS-stadion te brengen. Toegang tot het Banenfestival is geheel kosteloos.


Initiatieven

Binnen de transport en logistiek sector is een groeiend tekort aan personeel. Om die reden organiseert het samenwerkingsverband Logmotion, samen met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) en Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn) verschillende initiatieven om jongeren en volwassenen te enthousiasmeren voor een mbo-opleiding en een carrière in de transport, logistiek, en bedrijfsautotechniek, waaronder dit banenfestival. Logmotion is een samenwerking tussen bedrijven uit de transport- en logistieke sector en het Horizon College.