Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

De Kopcast NHN: psychische kwetsbaarheid en werk in Noord-Holland Noord

  • DateMaandag 28 augustus 2023

Projectgroep Hoofdzaak Werk introduceert 'De Kopcast NHN: psychische kwetsbaarheid en werk in Noord-Holland Noord'. Deze podcastserie gaat over dingen die zich afspelen tussen onze oren en de relatie daarvan met werk. Hoe beïnvloedt een psychische kwetsbaarheid de zoektocht naar werk? En hoe kan iedereen naar vermogen meedoen op het werk? Deze en andere vragen worden de komende maanden in de studio van GGZ NHN opgenomen voor deze serie.

Doel podcastserie

Het doel is om het bewustzijn over psychische kwetsbaarheden te vergroten voor werkgevers, werkzoekenden, werknemers, hulpverleners en naasten. Elke uitzending zit een ervaringsdeskundige aan tafel die uit eigen ervaring vertelt over de relatie tussen psychische kwetsbaarheid en werk of de zoektocht naar werk. Enkele voorbeelden van de psychische kwetsbaarheden die we in deze serie zullen tegenkomen zijn: psychoses, burn-out klachten, suïcidaliteit en overspannenheid. Er wordt samen op zoek gegaan naar antwoorden op de vraag wat helpend kan zijn voor jezelf of een ander als je merkt dat iemand te maken krijgt met een psychische kwetsbaarheid.


Benieuwd naar meer info? Kijk de introvideo via onderstaande link:

Bekijk introvideo

 

Hoofdzaak Werk is een landelijk programma gesubsidieerd vanuit het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met als doel om meer bewustwording te creëren over psychische kwetsbaarheid en werk. In Noord-Holland Noord hebben gemeenten, UWV, WSP, onderwijsinstellingen en GGZ NHN de handen ineengeslagen om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam naar werk te begeleiden. Deze podcastserie is onderdeel van een reeks activiteiten die in de regio Noord-Holland Noord worden georganiseerd. Deze serie wordt georganiseerd door de projectgroep Hoofdzaak Werk NHN / Marius Wenker.