Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Startbijeenkomst ESF+: NHN kijkt vooruit richting 2027

  • DateVrijdag 26 mei 2023

Woensdag 24 mei jl. kwam een gemêleerd gezelschap betrokken partners bijeen op de prachtige locatie Golfbaan Sluispolder in Alkmaar. Het doel was om met elkaar de blik te richten op het ESF-programma 'Sociale Activering en Sociale Inclusie'. Met een heuse golfclinic werd letterlijk het programma ‘afgeslagen’.

Het Europese subsidieprogramma loopt tot 2027 en is een instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor inwoners. Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.

Ondersteunend partner Aavas onder aanvoering van Tommy Lammerink gaf een uitgebreide presentatie over de ins en outs van ESF+ en zorgde ervoor dat iedereen op eenzelfde informatieniveau met elkaar de deur uit ging. Het was een middag waarbij managers, beleid en uitvoering beter inzicht heeft gekregen in het ESF-programma, zijn vragen verduidelijkt en is er meer inzicht ontstaan in het doel waarom we met elkaar de dingen doen die we moeten doen.

Conclusie: ESF is leuk en maakt impact, maar gaat niet vanzelf. Met elkaar maken we er een werkende arbeidsmarkt van waarbij de inwoner de aandacht en dienstverlening krijgt die hij of zij verdient. Mede dankzij de financiële steun van de EU.