Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Tweede fase van Talent Academy in West-Friesland officieel gestart

  • DateVrijdag 17 maart 2023

De tweede fase van de Talent Academy West-Friesland werd 7 maart officieel ingeluid met een tekenmoment in Hoorn. De aanleiding van het initiatief is vergrijzing in de regio, in combinatie met de steeds grotere personeelstekorten.


Door het verbinden van het onderwijs aan het bedrijfsleven wordt met elkaar geprobeerd om de regio nog aantrekkelijker te maken voor het talent in de regio. "En talenten zijn in dit geval studenten en 'jongprofessionals'. We zijn in 2020 begonnen met de Talent Academy Zorg", zegt Danny van Soelen, regisseur-developer bij de Talent Academy. "Daarin zijn een aantal post-HBO opleidingen opgezet."


De Talent Academy is een initiatief van een behoorlijk aantal stakeholders in West-Friesland, vertelt Van Soelen. "Hierbij moet je denken aan het RPAnhn, de WBG (de Westfriese Bedrijvengroep, red.), Inholland, Horizon College, De Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep. Wat we in deze Talent Academy doen is dat we talent ontwikkelen in de regio West-Friesland."

 

Op de foto: Ronald Koenen (RPAnhn), Richard Oerlemans (InHolland), Michiel de Goede van ZW Opleidingen, Arjan Vethman (Horizon College), Rene Assendelft (wethouder Hoorn) & Hans Peter Baars (WBG).