Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Gouden Kans groep in Alkmaar viert het behalen van hun certificaat

  • DateDinsdag 14 februari 2023

Een feestelijk moment donderdag 9 februari jl. in het Gouden Kans project. De jongeren die in Alkmaar zijn gestart, hebben de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd afgerond. In 4 maanden hebben ze een persoonlijk ontwikkeltraject doorlopen, met workshops, trainingen en hun inzet bij een maatschappelijke opdracht. Wethouder Joël Voordewind van de gemeente Alkmaar feliciteerde de jongeren en bedankte ze voor hun inzet; ‘jullie hebben je talenten ontwikkeld, heel veel geleerd over onder andere samenwerken, communiceren en het stellen van doelen. Jullie hebben ook geleerd dat je uniek bent en je talenten volledig mag aanzetten. En jullie weten hoe nu verder, wat je volgende stap wordt. Jullie zijn een aanwinst voor ons allemaal. Heel veel succes in jullie verdere loopbaan.  


Tijdens het eindevent koppelden de deelnemers hun ervaringen aan elkaar terug: 'Superleuke en leerzame workshops', ik heb een duidelijk beeld voor de toekomst', 'ik heb geleerd uit mijn comfortzone te stappen', 'Ik weet nu welke opleiding ik wil volgen', 'ik heb mijn sterke punten ontdekt', 'ik heb geleerd dat ik er voor een ander wil zijn', ‘ik heb veel zelfvertrouwen gekregen’, ‘ik ben blij dat ik deze Gouden Kans heb gepakt’ en ga zo maar door; een mooie opbrengst, waaruit duidelijk werd dat iedereen klaar is voor een volgende stap. 
 

Vaardigheden 

Gouden Kans staat voor talenten ontwikkelen en impact maken. Daarvoor deden de jongeren verschillende lokale opdrachten. Een van de groepjes heeft het eindevent georganiseerd van hun Gouden Kans. Een feestelijke middag met mooie persoonlijke presentaties. Ook hadden alle jongeren een poster gemaakt waarop ze hun ervaringen terugkoppelden. Team Vrijwillig heeft zich ingezet om meer jongeren te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Ze hebben een pagina gemaakt op de website om specifiek jongeren te werven en in maart organiseren ze een workshop om jongeren te inspireren. Plukzwam wilde een eigen kweek-set van oesterzwammen op koffieprut op de markt brengen. De jongeren hebben na onderzoek een pakket ontwikkeld waarmee de kweker thuis aan de slag kan. En Theater Vrij zijn wilde hun naamsbekendheid vergroten onder jongeren. Hiervoor is gekozen om diverse filmpjes te maken op Tik Tok, ook hebben ze de directeur van het theater geleerd hoe bij zelf Tik Tok filmpjes kan maken. Mooie resultaten allemaal. Alle organisaties enorm bedankt voor hun inzet en betrokkenheid.  
 

Ook meedoen? 

Op 30 maart en 4 april starten twee nieuwe groepen in het Gouden Kans project. Heb je hier interesse in? Kijk dan gauw op www.goudenkansproject.nl voor alle informatie en om je aan te melden.