Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Gouden Kansers in Hoorn ronden hun MDT-traject af

  • DateWoensdag 25 januari 2023

Een feestelijk moment dinsdag 24 januari voor de ‘Gouden Kansers’ in Hoorn. Zij hebben hun Gouden Kans project afgerond en ontvingen hun welverdiende certificaat tijdens een fantastisch georganiseerd Gouden Kansfeest in het Life Builders gebouw in Hoorn. Ouders, vrienden, vriendinnen en andere betrokkenen druppelden rond 12.45 uur de feestelijk versierde zaal binnen. Onder het genot van heerlijke hapjes gemaakt door een Syrische chef, presenteerden de verschillende groepjes hun impactprojecten, vertelden ze meer over hun ontwikkeling en de middag eindigt met de feestelijke uitreiking van de MDT-certificaten en blije jongeren. Gefeliciteerd! 

 

De jongeren doorliepen gedurende vier maanden een niet altijd gemakkelijk, maar wel heel leerzaam traject. Ze deden ondernemersvaardigheden op met trainingen als; Design Thinking en Community Building en kregen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdeden, konden ze gelijk toepassen bij de verschillende maatschappelijke opdrachten waar ze aan werkten; waaronder de organisatie van het eindfeest door een groepje. Een ander groepje moderniseerde producten voor een jong publiek bij Noppes kringloopwinkel, ook werkte een aantal jongeren bij Clean Up Hoorn aan bewustwording onder jongeren van de hoeveelheid zwerfvuil en eén van de meiden zette zich in voor meer bekendheid van Stichting Dalisay Recovery onder jongeren.  

 

Ervaringen  

De deelnemers koppelden tijdens de feestelijke afsluiting hun ervaringen over het Gouden Kans project aan elkaar terug. Een aantal van de jongeren weet nu bijvoorbeeld welke opleiding ze wil gaan volgen. Een van de meiden vertelt trots dat ze is aangenomen voor de opleiding podium- en evenemententechnicus aan het Mediacollege. Een van de jongens is blij dat hij na de zomer gaat starten met een vrijwillig dienstjaar in het leger en een ander vervolgt MDT via Back on Track om nog meer structuur te krijgen en erachter te komen welke opleiding bij hem past. En sommige jongeren krijgen nog wat extra begeleiding de komende maand om hun plannen verder aan te scherpen en te verwezenlijken. In ieder geval kijken ze met een goed gevoel terug op hun Gouden Kans traject. Ze gaan de hechte groep die ze zijn geworden tijdens deze 4 maanden missen, maar beloven contact te zullen houden.   

 

Ook meedoen?  

Op 30 maart en 4 april starten weer twee nieuwe groepen in het Gouden Kans project, op donderdag 30 maart in Hollands Kroon en op 4 april in Alkmaar. Ken je jongeren voor wie dit interessant is of heb je hier zelf interesse in? Kijk dan gauw op www.goudenkansproject.nl voor alle informatie en om aan te melden.