Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

November 2022: Maand van de 1000 Voorbeelden

  • DateDinsdag 1 november 2022

De maand november is weer uitgeroepen tot de maand van de 1000 voorbeelden. Van 1 tot en met 30 november 2022 zet WSP de spotlights op inclusie op de arbeidsmarkt en op geslaagde matches. Zij grijpen de gelegenheid aan om inclusieve werkgevers in het zonnetje te zetten en te wijzen op de mogelijkheden en dienstverlening van het WSP. Want er zijn echt veel mogelijkheden om een match te maken tussen werkgevers en werkzoekenden die iets meer ondersteuning nodig hebben. Op 1 december organiseert WSP-NHN vanuit MVO NHN een netwerk-evenement voor werkgevers over inclusief werkgeverschap. 


De maand van de 1000 voorbeelden is de gelegenheid om aandacht te vragen voor de banenafspraak. Gelukkig is er het afgelopen jaar weer voortgang geboekt bij de realisatie van de doelstelling van de Banenafspraak. De krapte op de arbeidsmarkt draagt zeker bij aan dit resultaat, maar ook de niet aflatende inzet van werkzoekenden, werkgevers en dienstverleners is belangrijk bij het behalen van de doelstellingen.


Schouderklopje

Tijdens de maand november vieren we dan ook inclusie op de arbeidsmarkt. De reden voor de Maand van de 1000 Voorbeelden is allereerst een schouderklopje voor de ondernemer die al inclusief bezig is. Daarnaast dient het ter inspiratie voor andere ondernemers of werkgevers, die misschien nog net dat ene zetje nodig hebben.Het overkoepelende thema van dit jaar is samen te vatten in één woord: beschikbaar! 


Beschikbaar

Daar verstaan wij bijvoorbeeld onder: zijn er voldoende werkzoekenden beschikbaar, stellen werkgevers genoeg passende baanopeningen beschikbaar? Hoe zit het met de beschikbaarheid van dienstverlening en beschikt de arbeidsmarkt over de juiste bouwstenen om de doelen van de Banenafspraak te halen?


Netwerk-evenement

Ook in Noord-Holland bezoeken en bedanken adviseurs van het WSP, werkgevers die zich extra inzetten voor inclusie op de arbeidsmarkt. Andere werkgevers willen we hiermee inspireren. Op www.mvo-nhn.nl deelt WSP-NHN een aantal van ‘onze 1000 voorbeelden’ in Noord-Holland Noord. Laat u inspireren. Op 1 december organiseert WSP-NHN een netwerk-evenement voor werkgevers over inclusief werkgeverschap. Meld u aan via onderstaande button en laat u inspireren over sociaal ondernemen.

Aanmelden