Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

WerkSaam door naar finale Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022

  • DateMaandag 19 september 2022

PERSBERICHT: Hoorn, 19 september 2022 - WerkSaam Westfriesland is 1 van de 3 finalisten van de Verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’. Tijdens de Dragons’ Den halve finale op 16 september in Utrecht hebben 11 organisaties pitches gegeven. Voor de jury was er een lastige keuze te maken.

 

De andere twee finalisten zijn Douane Nederland en het Nederlands Forensisch Instituut. Op 22 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Overheidsawards Verkiezingen 2022. De komende weken vinden werkbezoeken plaats bij de 3 finalisten. Op 22 november wordt 1 van de finalisten tijdens de Overheidsawards gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’.

 

Goede initiatieven en professionele trots

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

 

Over de jury

Niet alleen zal voorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) de organisaties beoordelen, dit gaat hij doen samen met: Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie BZK); Jan Herman de Baas (Gemeentesecretaris Arnhem); Renée Bergkamp (Provinciesecretaris Noord-Holland); Michelle Kames (Jong Ambtenaar van het Jaar 2022); Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Universiteit Utrecht); Astrid Schulting (Gemeentesecretaris Westerkwartier); Piet Sennema (Secretaris Directeur Waterschap Aa en Maas) en Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie Ministerie BZK).

 

Over de partners

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, PA Consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Foto: 7 medewerkers van WerkSaam na de pitch tijdens de halve finale: Peter Hubers, Simone Visser-Botman, Marjolijn Dölle, Bas van Velzen, Paul de Leeuw, Rachida Chakir, Renée Bergkamp (jurylid en Provinciesecretaris Noord-Holland) en Anja Witte.