Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Jongeren gezocht voor Gouden Kans

  • DateDinsdag 13 september 2022

Jongeren met een tussenjaar van school of jongeren die gestopt zijn met hun studie en nog geen idee hebben wat te gaan doen, kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans Project. Dit is speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Tijdens deze zogeheten maatschappelijke diensttijd van vier maanden werken zij aan de persoonlijke ontwikkeling. De jongeren ontwikkelen vaardigheden en dragen bij aan een socialere en duurzamere omgeving, ontmoeten nieuwe mensen en doen ook nog iets goeds voor een ander. Een fantastische manier om te investeren in de toekomst! Ken jij jongeren waar dit geschikt voor is? Op 27 september start een groep in Hoorn en op 29 september in Alkmaar, dus wees er op tijd bij. Deelname is gratis.

 

Met het Gouden Kans project doorloop je een programma gericht op persoonlijke ontwikkeling van vier maanden. Je volgt workshops om jouw interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Gelijktijdig zet je je in voor een organisatie die midden in de samenleving staat. Er is keuze uit een aantal projecten die gemeen hebben dat ze een maatschappelijk doel dienen: ze maken sociaal en duurzaam het verschil. Zo kun je werkervaring opdoen en krijg je een duidelijk beeld van jouw toekomst.

 

Officieel certificaat

Voor de zomer hebben twee groepen jongeren hun Gouden Kans traject afgerond. Zij ontvingen het officiële certificaat met daarop hun behaalde skills. De jongeren kijken met een goed gevoel terug op hun Gouden Kans traject. Ze deden ondernemersvaardigheden op met trainingen als Design Thinking en Community Building, en kregen met behulp van persoonlijke coaching beter inzicht in hun talenten en drijfveren. Ze hebben hun kwaliteiten en talenten ontdekt, meer zelfvertrouwen gekregen en weten beter welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject. Bijvoorbeeld omdat ze erachter zijn gekomen welke opleiding bij hen past, maar ook dat ze door Gouden Kans mensen hebben kunnen helpen. Allemaal zeggen ze dat ze de hechte groep die ze zijn geworden tijdens de 4 maanden gaan missen. 

 

Iets voor jou?

De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op zoek zijn naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Heb je 4 maanden lang, 3 dagen in de week de tijd om je in te zetten voor een maatschappelijk interessante opdracht in jouw omgeving en wil je gelijktijdig een mooi workshopprogramma volgen? Of ken je iemand voor wie dit interessant is? Ga dan gauw naar www.goudenkansproject.nl. Hier kun je je aanmelden en vind je ook meer informatie. Wil je als organisatie meedoen? Dat horen we het ook graag! Kijk gauw op www.goudenkansproject.nl