Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Nieuw bestuur WerkSaam valt met neus in de boter

  • DateMaandag 12 september 2022

Met het laagste aantal bijstandsuitkeringen in Westfriesland sinds de oprichting van WerkSaam en de nominatie voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 valt het nieuwe dagelijks bestuur van WerkSaam Westfriesland met haar neus in de boter.


In het dagelijks bestuur van WerkSaam zitten wethouders van de 7 Westfriese gemeenten. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar is daarom ook een nieuw bestuur voor WerkSaam gevormd. De nieuwe leden van het dagelijks bestuur zijn: Simone Botman, voorzitter (Drechterland), Axel Boomgaars, vicevoorzitter (Hoorn), Robert Tesselaar, penningmeester (Opmeer), Yannick Nijsingh (Medemblik), Wim Hoogervorst (Enkhuizen), Martien Krijger (Stede Broec) en Rosalie Van Dolder (Koggenland).

 

Laagste aantal uitkeringen ooit

Het aantal bijstandsuitkeringen in Westfriesland was niet eerder sinds de oprichting van WerkSaam zo laag. Op het hoogtepunt, halverwege 2017 waren er 3425 uitkeringen. De daling zette in. In 2020 (begin Corona) was er weer een tijdelijke groei van het aantal uitkeringen. Vorige week (week 35) zijn we door de 2800 grens gegaan en daalde het aantal naar 2797 uitkeringen. ‘Steeds meer mensen kunnen meedoen. Steeds minder mensen zijn afhankelijk van een uitkering. Dat vind ik vooral fijn voor al die mensen die aan het werk zijn en daardoor niet afhankelijk van een uitkering,’ aldus voorzitter Simone Botman. ‘Het aantal uitkeringen is natuurlijk sterk afhankelijk van de economie, maar het zegt ook iets over de wijze waarop mensen begeleid worden naar werk. WerkSaam slaagt erin om aan te sluiten bij de cliënt die zij begeleidt naar werk.’’

 

Blijven zoeken

Hoewel de afgelopen maanden een daling in het aantal bijstandsuitkeringen is te zien, blijft het aantal wisselen, dat is normaal. De maand september laat altijd een lichte stijging van het aantal uitkeringen zien en die verwacht WerkSaam nu ook. De organisatie hoopt dat de daling van het aantal uitkeringen doorzet en houdt vinger aan de pols. Alles om te zorgen dat nog meer mensen kunnen meedoen.

 

Deze week werd bekend dat WerkSaam weer een stapje verder is in de Verkiezing tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. Van de longlist (21 organisaties) staat WerkSaam nu op de shortlist (11 organisaties). Voorzitter Simone Botman: ‘De nominatie voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 is dan ook niet alleen een enorme eer, het stimuleert ons om buiten gebaande paden te blijven zoeken naar manieren om mensen zo goed mogelijk naar werk te helpen.’

 

Foto: het nieuwe dagelijks bestuur van WerkSaam. Van links naar rechts: de Robert Tesselaar, penningmeester (Opmeer), Wim Hoogervorst (Enkhuizen), Rosalie van Dolder (Koggenland), Yannick Nijsingh (Medemblik), Axel Boomgaars, vicevoorzitter (Hoorn), Simone Botman, voorzitter (Drechterland) en Martien Krijger (Stede Broec).

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Wendy van der Veen, communicatieadviseur.

E-mail wendy.vanderveen@werksaamwf.nl of telefoon: 06 - 2964 9120.