Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

WerkSaam Westfriesland genomineerd: Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

  • DateWoensdag 24 augustus 2022

Persbericht - Een geweldige eer: WerkSaam Westfriesland is genomineerd voor de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022.


Buiten gebaande paden

De jaarlijkse verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). ‘In de huidige crisistijd vinden we het juist belangrijk om de trots uit te stralen en goede voorbeelden in het zonnetje te zetten’, aldus de VOM. Simone Botman, wethouder van Gemeente Drechterland en nieuwe voorzitter van WerkSaam: ‘De nominatie voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is niet alleen een enorme eer. Het stimuleert ons om buiten gebaande paden te blijven zoeken naar manieren om mensen zo goed mogelijk naar werk te helpen.’

 
Betekenisvol ondernemen

WerkSaam is onder andere genomineerd vanwege de succesvolle Tozo-aanpak (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers), waarbij Tozo–aanvragers werden geholpen door hen een baan plus instructie aan te bieden om Tozo-aanvragen af te handelen.

Algemeen directeur Marjolijn Dölle: ‘De nominatie voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar sterkt ons om stappen te maken naar een nieuwe economie: de betekeniseconomie. Betekenisvol ondernemen gaat over maatschappelijke winst. Centraal staan de drie W’s: Welvaart, Welzijn en Welbevinden. WerkSaam wil iedereen in de Westfriese samenleving mee laten doen op de arbeidsmarkt, hen ontwikkelen en laten participeren of - waar dat nog niet kan - van inkomen te voorzien.’


Procedure Overheidsawards

Eind augustus worden de 10 beste inzendingen geselecteerd. Zij mogen hun organisatie pitchen aan de jury. Vervolgens worden 3 finalisten bekend gemaakt. Deze 3 finalisten ontvangen elk een afvaardiging van de jury voor een werkbezoek. Op 22 november 2022 wordt tijdens de jaarlijkse verkiezingsbijeenkomst de winnaar van de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’ bekend gemaakt.

 

Afbeelding: Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022