Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Gouden Kansers in Den Helder ronden MD-traject af met buurtfeest

  • DateMaandag 27 juni 2022

Een feestelijk moment donderdag 23 juni voor de ‘Gouden Kansers’ in Den Helder. Zij hebben hun Gouden Kans project afgerond met de organisatie van het Gouden Kansfeest in het buurthuis van de Koningdwarsstraat. De weken ervoor zijn 500 felroze flyers uitgedeeld in de buurt en vanaf 13.00 uur druppelen de bezoekers binnen. Met schmink voor de kinderen, het ruilen van kleding en aandacht voor psychische kwetsbaarheid zorgen de jongeren voor verbinding in de buurt en maken ze impact tijdens hun zogeheten maatschappelijke diensttijd. De middag eindigt met de feestelijke uitreiking van de MDT-certificaten en blije jongeren. Gefeliciteerd! Wij zijn trots op deze doorzetters! 


De jongeren doorliepen gedurende vier maanden een niet altijd gemakkelijk, maar wel leerzaam traject. Ze deden ondernemersvaardigheden op met trainingen als; Design Thinking en Community Building en kregen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdeden, konden ze gelijk toepassen bij hun maatschappelijke opdracht; het organiseren van een buurtfeest.  


Ervaringen 

De deelnemers koppelden tijdens de feestelijke afsluiting hun ervaringen over het Gouden Kans project aan elkaar terug. Een aantal van de jongeren weet nu bijvoorbeeld welke opleiding ze wil gaan volgen. De vormgeefster van de prachtige flyer voor het buurfeest vertelt trots dat ze is aangenomen bij het ROC-Mediacollege. Een van de jongens is blij dat hij na de zomer gaat starten met de opleiding voor biologische landbouw. En sommige jongeren krijgen nog wat extra begeleiding de komende maand om hun plannen verder aan te scherpen en te verwezenlijken. In ieder geval kijken ze met een goed gevoel terug op hun Gouden Kans traject. Ze gaan de hechte groep die ze zijn geworden tijdens deze 4 maanden missen, maar beloven contact te zullen houden.  


Ook mee doen? 

Na de zomervakantie starten weer twee nieuwe groepen in het Gouden Kans project, op 27 september in Hoorn en 29 september in Alkmaar. Ken je jongeren voor wie dit interessant is of heb je hier zelf interesse in? Kijk dan gauw op www.goudenkansproject.nl voor alle informatie en om aan te melden.