Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Inholland-stage event keert terug; groter dan ooit

  • DateMaandag 8 november 2021

PERSBERICHT: Alkmaar - Het grote stage-event Connect2Business x Mix & Match keert na de twee online edities terug in levende lijve. En het is groter dan ooit. Met meer bedrijven, meer studenten en ook nog eens in de Grote Kerk in Alkmaar. 


Voor en door studenten
Op donderdag 11 november tussen 13.30 en 17.30 uur is het stage-event Connect2Business speciaal voor economiestudenten. Om opgevolgd te worden op vrijdag 12 november door Mix & Match voor techniekstudenten. Het stage- event is voor en door studenten. Studenten hebben de volledige organisatie in handen. Ze worden hierin begeleid door docenten en ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar.

 

Belangrijke rol in regio
De stagebeurs heeft een belangrijke rol in de regio. Het event helpt om de werknemer van de toekomst voor de regio te behouden. Zowel bedrijven als studenten krijgen een podium om zich aan elkaar voor te stellen en zich van hun beste kant te laten zien.

Vanuit 17 verschillende studierichtingen techniek- en economie gaan Inholland-studenten speeddaten met 120 bedrijven voor het vinden van een stageplek of afstudeeronderzoek. Via rondetafelgesprekken en speeddates wordt er gekeken naar een mogelijke match.

 

De motor achter het event
De bestuursleden van de Studievereniging Technische Bedrijfskunde en de Studievereniging Business, Finance & Law zijn de motor achter dit event. Melissa Kikkert, Lesley van den Broek en Djinda Timmer hebben de organisatie in handen. Dit alles onder begeleiding van docententeams van de economie- en techniekopleidingen van Hogeschool Inholland.

 

Zoveel bedrijven
“Als organisator hebben we vanaf september bedrijven benaderd”, vertelt Melissa Kikkert, voorzitter van Studievereniging Technische Bedrijfskunde. “Veel bedrijven zijn enthousiast en dat zie je aan de teller op mixenmatchevents.nl en connect2business.nl. Bedrijven en instellingen uit de regio komen vanzelf naar ons toe. Fantastisch dat zoveel bedrijven uit Noord-Holland aanhaken.”

 

Talent voor de Toekomst
Voorafgaand aan het stage-event wordt bij de conferentie ‘Talent voor de toekomst’ de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs bekrachtigd met een intentieverklaring. De samenwerking tussen de drie o’s wordt versterkt door onder andere deze stagebeurs. Namens de overheid tekent Ilse Zaal, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, vanuit de ondernemers doet Rob Niele, voorzitter Ondernemend Alkmaar dat en namens het onderwijs tekent Richard Oerlemans, vestigingsdirecteur Hogeschool Inholland Alkmaar en van het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica.

 

Jong Ondernemen
Op vrijdag 12 november is de prijsuitreiking voor het beste team jonge ondernemers. Welk team heeft de beste onderneming opgezet, het beste plan uitgewerkt en een product of dienst in de markt gezet. Om 15:15 uur vrijdagmiddag wordt dat duidelijk.

 

Trashbots
Aansluitend gaat op vrijdag een aantal robots met elkaar de strijd aan. Het zogenaamde robotwar-spektakel is om 15.20 uur te bekijken. Wie zal er winnen? Alkmaarse studenten van de opleiding Business, IT & Management (BIM) en Technische Informatica (TI) en docenten Werktuigbouwkunde zijn de bedenkers en makers van de robots.

 

Opleidingen
Vanuit Inholland Alkmaar zijn de studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy, Finance & Control, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Business IT & Management en Technische Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar. Ook de studenten met afstudeerrichting Banking & Insurance, Human Resource Management, Logistiek, Management & Beleid, Marketing of Ondernemen zijn op zoek naar een passende afstudeeropdracht. Vanuit Haarlem van de opleidingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed, Business Studies, Finance & Control en Informatica.

 

Voor de volgende editie is er de ambitie om het nog groter te maken en verder uit te breiden naar een derde stagebeurs-dag met studenten en instellingen uit het ‘sociale’ vakgebied.