Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Krapte op de arbeidsmarkt neemt toe

  • DateVrijdag 22 oktober 2021

In september keerde UWV in noordelijk Noord-Holland 16.054 WW-uitkeringen uit. Daarmee daalde het aantal uitkeringen met 3,1%. Door een afname van het aantal werkzoekenden en toename van vacatures hebben werkgevers moeite om personeel te vinden en is de arbeidsmarkt krap te noemen. De krapte op de arbeidsmarkt betreft veel sectoren, waaronder de techniek, ICT, zorg & welzijn en de horeca.


Zaanstreek-Waterland liet de sterkste WW-daling in noordelijk Noord-Holland zien, het aantal uitkeringen nam af met 4% (naar 4.234). In Noord-Holland Noord daalde het aantal uitkeringen met 3,1% naar 6.881, en in ZuidKennemerland en IJmond lag de daling met 2,1% (4.944) net onder de landelijke afname van 2,2%. Ten opzichte van september vorig jaar, daalde het aantal WW-uitkeringen in noordelijk Noord-Holland met 21,1%.


Horeca veert op
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren van de coronacrisis, ook in noordelijk Noord-Holland. Sinds maart 2021, toen de versoepelingen van de coronamaatregelen in zicht kwamen, nam het aantal banen in de horeca snel toe, zo blijkt uit de barometer horeca van UWV. Eind juni lag het aantal oproepcontracten zelfs hoger dan aan het begin van de coronacrisis. Dat geldt nog niet voor het aantal vaste en tijdelijke contracten.

 

Personeelstekorten
De ontwikkelingen zijn gunstig voor werkzoekenden die in de horeca aan de slag willen. Werkgevers daarentegen zien zich geconfronteerd met personeelstekorten. De meeste vacatures zijn er voor barpersoneel, medewerkers bediening horeca, (zelfstandig werkende) koks en ondersteunend personeel in de keuken. Maar ook voor leidinggevende functies als hoofd bedrijfsrestaurant, manager restaurant of food & beverage manager zijn goede kansen op werk.


Uitdagingen werkgevers
Werkgevers staan voor de uitdaging om ervoor te zorgen dat mensen (weer) bij hen willen komen en blijven werken. Niet alle werknemers uit de horeca die in een andere sector werk hebben gevonden zullen (meteen) terug keren naar de horeca. Naast inkomen hechten veel werknemers in de horeca aan zaken als zekerheid over het aantal uren, balans tussen werk en privé en ontwikkelmogelijkheden. Bovendien spelen de personeelstekorten in veel sectoren, dus er is veel concurrentie tussen werkgevers

 

Bron:  Nieuwsflits arbeidsmarkt UWV