Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Podcastserie: Overbruggen van afstand tot de arbeidsmarkt

  • DateDinsdag 27 juli 2021

MEE & de Wering en Heliomare slaan de handen ineen met ‘Bruggenbouwers voor de regionale arbeidsmarkt’, een podcastserie over (mensen met) afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze serie creëren we een trefpunt tussen ondernemers, zorgverleners, zoekenden en degenen die het al hebben gevonden.

 

Samen met hun gasten zoeken Raoul van der Wel van MEE & de Wering en Marike de Kwant van Heliomare naar verbinding en ontwikkeling. Ook persoonlijke drijfveren die invloed hebben (gehad) op de keuzes van onze gasten in leven en werk komen aan bod. Wellicht hoor jij ook nét die informatie waardoor je zelf je netwerk, kennis of motivatie vergroot.

 

Werk en inkomen in coronatijd
In deze eerste aflevering spreken we met Ben Tap en Kurt Schumacher over ‘Werk en Inkomen in coronatijd’. Ben Tap is vanaf januari 2020 directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn) en heeft ruime ervaring met het werken met alle partners die nodig zijn voor een werkende arbeidsmarkt, zowel publieke organisaties als ondernemers. Kurt Schumacher werkt bij Heliomare als manager Arbeidsintegratie/REA (Route via Educatie naarArbeid), waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een reële kans worden aangeboden op (hernieuwde) duurzame deelname aan het arbeidsproces.


Ben ziet dat de coronamaatregelen het bedrijfsleven het afgelopen jaar op vele vlakken hebben beïnvloed, maar met de verwachte toegenomen werkloosheid lijkt het mee te vallen. De arbeidsmarkt blijkt zeer veerkrachtig.


Kurt merkt dat de effecten van de extra gelden vanwege de coronacrisis gewerkt hebben. Verder spreekt Kurt over manieren van verbinding en het belang van daad bij woord voegen.


Presentatie
Raoul van de Wel heeft in zijn verbinding met MEE & de Wering al veel functies beoefend, tegenwoordig als manager Programma's & Projecten. Daarnaast is hij betrokken bij en verantwoordelijk voor de programmalijnen Positieve Gezondheid, Arbeid & Activering en de Academie en alle projecten die hieronder vallen. Marike de Kwant is ooit begonnen als ergotherapeut in het revalidatiecentrum van Heliomare en heeft daarna haar ervaringen uitgebreid bij andere bedrijfsonderdelen. De laatste jaren is zij vooral gericht op Arbeidsintegratie en de actieve inzet van vrijwilligers.

Podcast luisteren op Soundcloud

 

Bron: Mee&deWering