Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Online sessie 14 juni: Empowerment

  • DateVrijdag 21 mei 2021

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is er meer dan alleen basisvaardigheden nodig. U moet ook weten welke talenten u heeft. En welke wensen voor de toekomst. Het combineren van taal en ambitie geeft mooie resultaten voor deelnemers. Stichting Lezen & Schrijven nodigt u daarom graag uit voor een online werksessie “Empowerment”.

 

Waar gaat de sessie over?

  • Op welke manier kan Empowerment een plek hebben in de aanpak van laaggeletterdheid? 
  • Welke voordelen biedt dit voor deelnemers en organisaties?


Stichting Lezen & Schrijven vertelt meer over het Empowermentaanbod. De  producten worden toegelicht en de manier waarop deze ingezet kunnen worden. De voordelen van werken aan empowerment wordt laten zien, gekoppeld aan de actualiteit en praktijkvoorbeelden. Er wordt gesproken over de beste manier om een eerste stap te zetten in het combineren van Empowerment en de aanpak van laaggeletterdheid.


Hoe ziet het programma eruit?

  • Kennismaken met het 'In je kracht' kaartspel. Waar denkt u aan bij Empowerment?
  • Presentatie: wat voegt Empowerment toe aan de integrale aanpak van laaggeletterdheid bij gemeenten? Wat kan stichting Lezen en Schrijven hierin bieden en wat zijn de ervaringen tot nu toe?
  • Interactief vraaggesprek met wethouder Yasemin Çegerek van de gemeente Heerde. 


In Heerde is Empowerment ingezet voor laaggeletterde vrouwen in de bijstand. Met persoonlijke aanpak worden vrouwen geholpen bij het vergroten van hun netwerk en het ontdekken van hun eigen kracht. Het project is wegens succes in het najaar van 2020 met twee jaar verlengd. 

  • In break-out rooms gaan we in gesprek over concrete toepassingen in de eigen gemeente. 
  • Ruimte voor vragen.


Aanmelden

De gratis online werksessie is op maandag 14 juni 2021 van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden via onderstaande link. U gaat dan naar het aanmeldformulier. Bij aanmelding volgt een mail met een link naar Microsoft Teams. In deze mail staat ook meer praktische informatie. Klik voor aanmelding.