Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

UWV-evenement ‘Maak werk van uw talent!’

  • DateDonderdag 27 mei 2021

Op woensdag 9 juni organiseert UWV het webinar ‘Maak werk van uw talent!’. Dit is een online bijeenkomst voor alle werkzoekenden in Noord-Holland Noord. Het evenement wordt georganiseerd voor iedereen die een extra duwtje in de rug kan gebruiken bij het zoeken naar een (nieuwe) baan. Tafelgasten en sprekers gaan in op vragen als ‘Hoe zet ik mijn kwaliteiten in?’, ‘Hoe zorg ik dat ik vasthoud aan mijn doelen?’ en ‘Wat zijn kansberoepen?’. Op 24 juni is voor geïnteresseerden een vervolg, dan vindt een online meet & greet plaats. Hier kunnen deelnemers in gesprek met misschien wel hun nieuwe werkgever.

 

Het komt steeds minder vaak voor dat mensen tijdens hun werkzame leven bij één werkgever blijven en altijd dezelfde functie blijven uitvoeren. Functies veranderen of verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Die onzekerheid maakt het steeds belangrijker om te weten welke interesses je hebt, over welke vaardigheden en competenties je beschikt en hoe je die kunt inzetten in een (nieuwe) baan. Dit is dan ook de rode draad van ‘Maak werk van uw talent!’. Met praktische tips en handvatten worden deelnemers op weg geholpen bij hun zoektocht naar werk. Het programma bestaat onder meer uit workshops, interviews en een muzikale act.

 

Evenement voor álle werkzoekenden

Hans Tromp, rayonmanager bij UWV, kijkt uit naar het evenement: ‘Wat ik belangrijk vind, is dat we de bijeenkomst openstellen voor álle werkzoekenden in Noord-Holland Noord: dus niet alleen voor mensen met een uitkering van UWV, maar ook voor bijvoorbeeld schoolverlaters, bijstandsgerechtigden, baanveranderaars en herintreders. UWV wil er steeds meer zijn voor iedereen die op zoek is naar werk. Dit evenement biedt die mogelijkheid. We zien dat mensen, ongeacht hun situatie, vastlopen. Zij verliezen hun oude baan of zoeken een nieuwe uitdaging, maar zien niet welke mogelijkheden er zijn en wat zij kunnen. Met dit evenement bieden we handvatten om weer vooruit te kunnen.’ Sprekers zijn onder meer Erik Stam (arbeidsmarktdeskundige bij UWV), Ali B (rapper, cabaretier en ondernemer) en Mario Bierkens (onder andere ‘realisatiecoach’).

 

Aanmelden

Het evenement ‘Maak werk van uw talent!’ wordt gehouden op woensdag 9 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Werkzoekenden uit Noord-Holland Noord (Van Texel tot en met Castricum-Uitgeest-Koggenland) kunnen zich aanmelden via www.werk.nl