Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Online-bijeenkomst 13 april over verbeteren taalvaardigheid bij medewerkers

  • DateMaandag 29 maart 2021

Zoveel mogelijk werkgevers en andere betrokkenen inspireren om laaggeletterdheid aan te pakken, dat is het doel van het Taalakkoord NHN. Daarom organiseert het kernteam van het Taalakkoord op dinsdag 13 april van 15.00 tot 16.30 uur een ONLINE-bijeenkomst. Met daarin de laatste ontwikkelingen van de aanpak laaggeletterdheid, de financieringsmogelijkheden en instrumenten om toe te passen op de werkvloer. Iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid is van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via deze link of kijk op www.taalakkoordnhn.nl. Deelname is gratis. 

 

Vanaf het podium van theater de Kampanje en uitgezonden via een livestream, ontvangt dagvoorzitter José Scholte, voormalig projectleider lezen en schrijven vanuit SZW, verschillende gasten. Elly Konijn, voorzitter RPAnhn en wethouder gemeente Alkmaar, gaat in op de regionale ontwikkelingen van het Taalakkoord NHN. Bedrijvenbezoeker Renate van der Laan vertelt meer over hoe ze werkgevers ondersteunt om taalvaardigheid onder medewerkers te verbeteren en Bo van Aarsbergen, projectleider bij expertisepunt basisvaardigheden vertelt meer over taalvriendelijkheid op de werkvloer. Kersverse ambassadeur laaggeletterdheid Basketbalclub de SUNS uit Den Helder, zorgt voor een verrassende opening van het programma.   

Nieuwe deelnemers Taalakkoord NHN 

Ook sluiten er vijf  nieuwe organisaties aan bij het Taalakkoord NHN: ROC Horizon College, SUNS Basketball, Het ABC Amsterdam, OBD Noordwest en TopTaal Groep. Zij ontvangen tijdens de bijeenkomst hun certificaat van deelname. Deze nieuwe toetreders tot het Taalakkoord zetten zich in om laaggeletterdheid te bestrijden. Een mooi streven, want 1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift.   

Taalakkoord Noord-Holland Noord 

Taalakkoord Noord-Holland Noord is een initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, ondersteund door Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn). Het helpt organisaties om de taalvaardigheid van medewerkers te verbeteren door bijvoorbeeld Taal op de werkvloer of door scholing aan te bieden. In het Taalakkoord Noord-Holland Noord zijn afspraken voor de aanpak laaggeletterdheid vastgelegd, met duidelijke werkafspraken entaakverdeling.  Het sluit aan bij het landelijke programma Tel mee met Taal (www.telmeemettaal.nl). Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen, ondertekenden al 79 regionale organisaties het Taalakkoord NHN. Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op:  www.taalakkoordnhn.nl. Bedrijven en organisaties die interesse hebben om aan te sluiten, kunnen contact opnemen met projectleider Anita Metzelaar, telefoon 06 – 21 23 52 27 of e-mail anita@leerwerkloketnhn.nl