Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Aftrap NHN Match

  • DateWoensdag 17 februari 2021

NHN Match is een nieuw selectie- én opleidingsproces. NHN Match selecteert op basis van een gesprek over vaardigheden, talenten en motivatie. De meest geschikte kandidaten krijgen een opleidingstraject op maat. Werkgevers selecteren dus niet op basis van CV en werkervaring.

 

De campagne ‘NHN-Match, skills + leren = ander werk’, start op maandag 1 maart. Vanaf die datum is het mogelijk om in te schrijven voor de eerste pilot Techniek: Kom werken als technisch installateur.

 

65% van de banen zullen de komende 20 jaar geraakt worden door toenemende technologisering, digitalisering en maatschappelijke opgaves zoals de energietransitie. Grenzen tussen sectoren vervagen, nieuwe beroepen komen op en andere verdwijnen. In Noord-Holland Noord gaat NHN Match werkenden aan ander werk helpen in een andere sector dan waar ze nu werkzaam zijn. Maar ook niet-werkenden helpen we samen aan ander werk in de regio.

 

Match wordt mogelijk gemaakt door overheid, onderwijs en werkgevers in Noord-Holland Noord. De initiatiefnemers tekenden 17 februari 2021 een samenwerkingsovereenkomst:

  • Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland
  • Ben Tap, directeur RPAnhn
  • Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN
  • Han Wonder, manager WSP-NHN
  • Ronald Olij, directeur IW Noord-Holland
  • Willem Zijlstra, directeur business development ROC Horizon College
  • Margret de Blanken, waarnemend voorzitter Huis van het Werk

Zo werkt het

Via nhnmatch.nl kunnen kandidaten zich inschrijven, waarna een NHN-matchgesprek volgt en kandidaten onder begeleiding online een skillsrapportage realiseren en een motivatiegesprek voeren.


De volgende stap is de NHN Matchdag (praktijkdag) met een speciaal programma met een werkgever en opleider om te zien wat de kandidaat zoal kan en misschien nog moet bijleren.


De opbouw van de scholing is altijd modulair, wat inhoudt dat de kandidaat alleen die scholing volgt die nodig is om zijn of haar skills aan te vullen. Hieruit volgt hopelijk de juiste match en een gesprek over het contract, de opleiding en de werkgever.

 

Vanaf 1 maart 2021 kunnen kandidaten zich inschrijven voor technisch installateur. Aanmelden kan via de website: nhnmatch.nl