Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

MDT-Subsidie beschikbaar voor gemeenten om jongeren te ondersteunen in coronatijd

  • DateMaandag 25 januari 2021

Om jongeren te ondersteunen in coronatijd is er voor gemeenten subsidie beschikbaar om maatschappelijke activiteiten te organiseren, in samenwerking met MDT-organisaties en de jongeren zelf.

Benieuwd of deze subsidieronde wat voor uw gemeente is? Hier vindt u alle informatie over de subsidieronde, antwoorden op veelgestelde vragen en een stappenplan om een subsidieaanvraag te doen. Het gaat om maximaal 500 euro per jongere en 100 jongeren per aanvraag. In totaal kan dus maximaal 50.000 euro aangevraagd worden per gemeente. De aanvraag kan tussen 1 februari en 12 maart worden gedaan. Het gaat om een zogenaamde ‘light’ MDT: jongeren doen 8 weken mee gedurende gemiddeld 4 uur per week. Om deze subsidie aan te kunnen vragen is samenwerking met een bestaande MDT-organisatie nodig. Deze rol kan RPAnhn oppakken.

Ondersteuning

RPAnhn coördineert het MDT-project voor de gemeenten in de arbeidsmarktregio Noord Holland Noord; het Gouden Kans project. Dit is een intensieve vorm van MDT. Jongeren doen 6 maanden lang, 20 uur in de week mee aan het programma. Onze kennis en ervaringen, alsmede het netwerk van andere MDT-projecten, zetten wij graag in als uw gemeente gebruik wil maken van deze subsidie.

Online informatiebijeenkomst 4 februari

Voor gemeenten die interesse hebben in ondersteuning bij de aanvraag van deze subsidie organiseert RPAnhn donderdag 4 februari een online informatie-/brainstormbijeenkomst van 15:00 tot 16:30 uur. Voor aanmelden, vragen en informatie kunt u contact opnemen met Femke Blokker (e-mail femkeblokker@rpa-nhn.nl, telefoon 06-55426742).