Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Laatste twee Gouden Kans groepen starten begin volgend jaar in Alkmaar en Hoorn

  • DateDonderdag 17 december 2020

Begin volgend jaar starten de laatste twee groepen in het Gouden Kans project, de zogeheten maatschappelijke diensttijd. (Onder voorbehoud van de corona maatregelen) kunnen deelnemers vanaf 25 januari weer meedoen aan het programma in Alkmaar en vanaf 9 februari in Hoorn. Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar werken dan in zes maanden tijd aan hun toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig voeren ze een sociale of duurzame opdracht uit voor een ondernemer of organisatie. Daarbij worden ze persoonlijk gecoacht. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.goudenkansproject.nl.

Organisaties

Wij zoeken weer organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar wij een team van jongeren aan kunnen koppelen voor deze laatste twee groepen. Wilt u in contact komen met jongeren en ze een zinvolle tijd bieden binnen uw organisatie? Laat het ons weten, kijk hier voor meer informatie.  

Evaluatie

In twee jaar hebben 8 groepen tussen de 16 en 27 jaar dit zesmaandelijks programma gevolgd, gericht op ontwikkelen van sociale vaardigheden en leven in de huidige samenleving. Het programma wordt aansluitend geëvalueerd. Er is ook in diverse andere gemeentelijke proeftuinen geëxperimenteerd met de inrichting van MDT om te ondervinden wat werkt. Alle proeftuinen leveren tussentijds en na afloop belangrijke informatie op voor de verdere doorontwikkeling van MDT. Op basis hiervan kan de overheid een goed ontwerp maken voor het vervolg van de maatschappelijke diensttijd.