Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Stagelopen in coronatijd, er kan meer dan je denkt!

  • DateMaandag 16 november 2020

Stage-event Mix & Match x Connect2Business: 660 studenten speeddaten met 67 bedrijven

Alkmaar – Het grote stage-event Mix & Match x Connect2Business gaat op donderdag 19 november tussen 14.00 en 17.00 uur online live. Vanuit 18 verschillende studierichtingen techniek- en economie gaan 660 studenten speeddaten met bijna 70 bedrijven voor het vinden van een stageplek of afstudeeronderzoek. Door het event online aan te bieden hebben bedrijven en studenten in deze coronatijd toch de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan voor het invullen van stageplekken.

 

image

*Foto editie Connect2Business 12 maart 2020

Voor en door studenten

Voor studenten is het niet makkelijk om in deze coronatijd een geschikte stageplaats te vinden. Er zijn veel omstandigheden die dat in de weg zitten. Denk aan bedrijven die moeten inkrimpen door de crisis, die studenten moeilijk kunnen begeleiden door de drukte die de coronatijd met zich meebrengt, of omdat er vooral thuis gewerkt wordt.

De studenten van de studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK) en studievereniging Business Finance & Law (sv-BFL) hebben samen met docenten de schouders eronder gezet. Ze hebben samen dit online event georganiseerd waarbij studenten kunnen ontdekken dat er meer kan dan je nu misschien denkt op het gebied van stage. 

Speeddaten

“Ik kijk ernaar uit om nieuwe bedrijven te leren kennen”, vertelt Sander Verplancke, vierdejaars student bij de opleiding Technische Bedrijfskunde in Alkmaar. “Het is goed om in de verschillende rondes verder te praten met bedrijven en direct zicht op de organisatie te krijgen. Ik kan ook direct vragen welk probleem er ligt en wat ik als afstudeerder kan doen en oplossen voor de organisatie. Via de website heb ik vijf voorkeuren voor bedrijven mogen geven. Het zou leuk zijn als ik uiteindelijk kan solliciteren voor een afstudeerstageplaats en die ook krijg natuurlijk!“

“Ook via de vorige edities van dit stage-event heb ik mijn stages gevonden”, legt Sander uit. “De eerste was heel verrassend bij HVC omdat ik dacht dat er in Alkmaar alleen vuilnis werd verbrand. Uiteindelijk ben bij de afdeling van het warmtenet beland waar ik eerder nog niet van had gehoord. De eerste stage was tof en de tweede was bij ingenieursbureau Prommenz waar ik nauw betrokken was bij de organisatie waardoor ik heel veel heb mogen leren.”

Volgens de deelnemende bedrijven biedt dit stage-event echt een kans voor het invullen van stageplekken met goed opgeleide studenten uit de techniek- en economie-richting. 

 

image

*Foto editie Mix & Match Digital mei 2020

Er kan meer dan je denkt

“Als organisator zijn we al vanaf mei bedrijven aan het benaderen. Bedrijven en instellingen komen uit de hele regio. Denk aan: HVC, GP Groot, Vezet, Roetz-bikes, ERIKS en Tata Steel. Fantastisch!”, vertelt Johan Huiberts, voorzitter van svTBK.

‘’Het is wel even anders door corona. Maar door samen te werken met twee studieverenigingen en docenten van beide richtingen bundelen we de krachten.’’ vult student Thijs Groot, mede-organisator Mix & Match x Connect2Business en bestuurslid sv-BFL aan. ‘’We merkten veel onzekerheid bij studenten of ze wel een stageplaats konden krijgen, maar er kan toch veel meer dan je denkt.’’

 

image

*Foto Inholland Radio

Match & connect

Het digitale stage-event op 19 november 2020, start 13.15 uur en duurt tot 17.00 uur. Het bestaat uit zeven rondes van online speeddaten tussen studenten en vertegenwoordigers van de bedrijven. Tijdens het stage event kun je ook een live-programma volgen via Inholland Radio.

Organisatie

Het stage-event Mix & Match x Connect2Business wordt georganiseerd door studenten van svTBK en sv-BFL samen met docenten van de 18 opleidingen techniek en economie.

Vanuit Inholland Alkmaar zijn de studenten van de opleidingen Accountancy, Banking & Insurance, Human Resource Management. Logistiek, Management & Beleid, Marketing, Ondernemen, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Business IT & Management en Technische Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar of voor een afstudeeropdracht. Vanuit Diemen zijn er studenten van Business, IT & Management, de AD IT Service Management en Mathematical Engineering. En vanuit Haarlem van de opleidingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed en Informatica.