Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

NL leert door voor ontwikkeladvies en (online) scholing

  • DateMaandag 17 augustus 2020

Het kabinet introduceert de regeling NL leert door. Vanuit deze regeling is € 50 miljoen beschikbaar voor ontwikkeladvies en (online) scholing. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers hierbij te helpen, heeft het kabinet de regeling NL leert door geïntroduceerd.

Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?
De regeling NL leert door biedt zowel werkenden als werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Dit geldt niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en  ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben: iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan vanaf 1 augustus een gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Daarnaast is het dit najaar mogelijk om gratis (online) scholingsactiviteiten te volgen. Bekijk de mogelijkheden op Hoewerktnederland.nl

Om mee te doen aan een ontwikkeltraject, hoeven deelnemers zich alleen aan te melden bij een loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur registreert het traject, vraagt subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Vanaf later in het najaar van 2020 is het mogelijk gratis online scholingsactiviteiten te volgen. Opleiders kunnen de kosten van deze (online) scholingsactiviteiten dekken via de subsidieregeling NL leert door. Aan de uitwerking van deze regeling wordt nog gewerkt.