Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Eerste ‘Gouden Kans’ jongeren ronden persoonlijk ontwikkelingstraject af

  • DateDinsdag 30 juni 2020

De eerste groep jongeren heeft het Gouden Kans project afgerond! Dinsdag 30 juni ontvingen zij bij Urban Nomads in Alkmaar hun certificaat van RPAnhn-directeur Ben Tap. In 6 maanden hebben ze een persoonlijk ontwikkelingstraject doorlopen, met workshops, trainingen en hun inzet bij een maatschappelijk project. Wethouder Paul Verbruggen van de gemeente Alkmaar feliciteerde de jongeren via een videoboodschap.

Tijdens de certificaat-uitreiking koppelden de deelnemers hun ervaringen aan elkaar terug: 'Superleuke en leerzame workshops', ik heb een duidelijk beeld voor de toekomst', 'ik heb geleerd mijn authentieke ik te zijn', 'Ik weet nu welke opleiding ik wil volgen', 'ik heb mijn sterke punten ontdekt', 'ik heb geleerd dat ik er voor een ander wil zijn' en ga zo maar door; een mooie opbrengst, waaruit duidelijk werd dat iedereen klaar is voor een volgende stap.

Vaardigheden

De jongeren doorliepen gedurende een half jaar een leerzaam traject. Ze deden ondernemersvaardigheden op met trainingen als; Design Thinking en Community Building. Volgden praktische workshops als fotograferen met je mobiele telefoon, koken en EHBO. En kregen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De komst van corona had impact, maar gelukkig kon het programma online worden voortgezet. Voor de uitvoering van de maatschappelijke opdracht vroeg het meer creativiteit, omdat de jongeren niet meer op locatie mochten komen. Bij de maatschappelijke opdracht voor Hart op Groen losten Maaike en Moos dit op door het maken van online video's.

Ook mee doen?

Na de zomervakantie starten twee nieuwe groepen in het Gouden Kans project, op 24 augustus in Alkmaar en op 31 augustus in Schagen. Heb je hier interesse in? Kijk dan gauw op www.goudenkansproject.nl voor alle informatie en om je aan te melden.