Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Jongeren en organisaties gezocht voor ‘Gouden Kans project’

  • DateVrijdag 5 juni 2020

Op 24 augustus en op 31 augustus  starten in respectievelijk Alkmaar en Schagen twee nieuwe groepen in het Gouden Kans Project. Voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die hun talenten willen ontdekken, iets goeds willen doen voor een ander en nog geen plannen  hebben voor na de zomervakantie, is dit de gouden kans. Kijk voor meer informatie en aanmelden

 

Organisaties gezocht

In het Gouden Kans Project werken jongeren samen aan een ‘goed gevoel project’ bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties samen met andere jongeren in voor een maatschappelijk project. De  organisaties krijgen nieuwe inzichten, inspiratie en een concreet project door de inzet van de jongeren. Ze worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie! Wij zoeken nog organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar wij een team van jongeren aan kunnen koppelen. Kijk voor meer informatie op www.goudenkansproject.nl/voor-organisaties

 

Voor wie?

Het Gouden Kans project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende 6 maanden, ten minste 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding of een  tussenjaar hebben en zoeken naar een  zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft. Of op zoek zijn naar de volgende stap in de hun carrière en extra vaardigheden willen leren. Door praktijkervaring en trainingen kom je er achter waar je energie van krijgt en hoe jij jouw talenten het beste kan inzetten.

 

Eerste 2 groepen

De eerste twee groepen die begin dit jaar zijn gestart met het Gouden Kans Project in Alkmaar en Den Helder ronden het traject eind juni af. Dit programma kreeg door de coronacrisis een bijzondere wending en ging online verder. Op deze manier konden het waardevolle programma en de workshops zoveel mogelijk gevolgd blijven worden.

 

Betrokken organisaties

Het Gouden Kans project vindt plaats in Noord-Holland Noord loopt van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2021. In die tijd kunnen acht groepen jongeren deelnemen. Het project wordt gecoördineerd door RPAnhn. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Calibris en Parlan. Met deze organisaties hebben we een goede mix voor wat betreft de inhoud van het programma en begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.