Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Schrijf je in voor gratis online workshop dashboard ArbeidsmarktInZicht NHN

  • DateVrijdag 24 april 2020

Werken aan een datagestuurde aanpak arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord? Schrijf je in voor één van de twee gratis online workshops!

In de zomer van 2019 is er voor de regio Noord-Holland Noord een eigen arbeidsmarktdashboard gelanceerd: ArbeidsmarktInZicht. ArbeidsmarktInZicht is bijzonder handig als je snel en overzichtelijk, actuele informatie over de arbeidsmarkt wil vinden (https://arbeidsmarktinzicht.nl/noord-holland-noord). Zo bevat het platform o.a. artikelen die duiding geven aan ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, en kun je overzichtelijke visualisaties bekijken en downloaden over verschillende onderwerpen. Bovendien is het mogelijk om alle informatie te filteren op verschillende niveaus, zoals provincie, arbeidsmarktregio, gemeente of coropgebied. Ook de effecten van de coronamaatregelen op de arbeidsmarkt zijn weergegeven, in een aparte coronamonitor.

Gratis online workshops
Op maandag 11 en donderdag 28 mei (start 13:00 uur, duur max. 2 uur) zijn er online workshops om kennis te maken met het dashboard ArbiedsmarktInZicht en te bepalen waar voor jou de toegevoegde waarde ligt. Je krijgt inzicht in het dashboard, leert wat je er allemaal mee kan doen en ook hoe je het dashboard kunt gebruiken in je communicatiemiddelen (o.a. door gebruik van de grafieken).Het dashboard speelt ook in op actualiteiten met betrekking tot de arbeidsmarkt, zoals nu door artikelen in de Coronamonitor.

De workshops zijn interessant voor onder andere beleidsmedewerkers en data-analisten bij gemeentes, samenwerkingsverbanden en onderwijsorganisaties. Voor beleidsadviseurs zit de kracht in analyses die altijd de meest actuele data gebruiken en eenvoudig zijn aan te passen naar de eigen informatiebehoefte. Voor data-analisten is er een datastudio waar de onderliggende data geïmporteerd kan worden voor eigen gebruik, met de meest actuele data.

Inschrijven kan door een e-mail naar robvandersande@rpa-nhn.nl te sturen, vermeld daarbij je naam, organisatie, functie en telefoonnummer. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt