Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Gouden Kans project online verder

  • DateWoensdag 1 april 2020

Goed nieuws voor de deelnemers van het Gouden Kans project. Gedurende de Corona-crisis gaat het programma online door. Voor de deelnemers een hele opluchting. Op deze manier kan het waardevolle programma en de workshops zoveel mogelijk gevolgd blijven worden. Ook houden de jongeren zo hun structuur en contacten wat in deze onzekere tijd prettig is.

Vorige week kwamen de deelnemers van de Alkmaar-groep bij elkaar in hun eerste Zoom-sessie. Dat was een beetje wennen en ook wat chaotisch, maar de deelnemers waren vooral heel enthousiast. Deze week volgt de groep die in Den Helder is gestart.

Jongeren pakken uitdaging creatief op

De jongeren worden uitgedaagd om creatief na te denken. Wat kun je vanuit huis of online toch ondernemen? Eigenlijk stond er deze week een evenement op het programma waarop de jongeren de ideeën voor hun maatschappelijke opdracht zouden pitchen voor publiek. Om tips, nieuwe inzichten en middelen op te halen waarmee ze hun idee snel uit kunnen voeren. Nu gaan ze deze pitch opnemen op een filmpje en eventueel delen via social media. Om op deze manier een netwerk te bereiken en de tips en middelen op te halen.

Tof filmpje

Mick, een van de deelnemers heeft een tof filmpje gemaakt over het project zelf, bekijk het filmpje hier. Dit wordt ingezet om jongeren te werven voor de volgende groepen die gaan starten in Alkmaar, Schagen en Hoorn. De startdata zijn nog onder voorbehoud vanwege de ontwikkelingen van het coronavirus.

Gouden Kans project

Het Gouden Kans project is een onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Het geeft jongeren de kans om in zes maanden de meest bijzondere ervaring op te doen bij een tof maatschappelijk project en bij een organisatie die er toe doet. Ze volgen trainingen, ontwikkelen nieuwe skills en proberen vraagstukken binnen organisaties op te lossen! Check de site van Gouden Kans project!