Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

'Gouden kans' voor toekomst; jongeren in Den Helder gestart met Gouden Kans project

  • DateDinsdag 18 februari 2020

Woensdag 12 februari is in Den Helder de tweede groep gestart met het Gouden Kans project. De zogeheten Maatschappelijke Diensstijd van Noord-Holland Noord. In het Noordhollands Dagblad / Helderse Courant heeft Petra Bies een mooi artikel geschreven over de start. 

'Gouden kans' voor toekomst

Joep van der Wulp (19) heeft na twee afgebroken studies ’echt geen idee’ wat voor beroep hij moet kiezen en zit al een paar maanden thuis. Mick van der Veer (26) wist wel wat hij wilde, maakte zijn studie af en ging enthousiast aan de slag. Maar hij kreeg een ongeluk en door blijvend letsel valt het werk hem nu zwaar.

De Helderse jongeren hopen via het woensdag gestarte ’Gouden kans project’ een helder toekomstbeeld te krijgen.  Er starten later ook groepen in Schagen (op 11 mei a.s.) en Hollands Kroon. Het project is een vorm van maatschappelijke diensttijd en gaat dus ook wat opleveren voor de samenleving. De jongeren volgen namelijk niet alleen een halfjaar lang een uitgebreid workshopprogramma, maar gaan zich ook storten op een groepsproject. Voor de Helderse groep ligt er bijvoorbeeld van Team Sportservice  Den Helder het verzoek om in Schagen een bewegingsproject voor ouderen op te zetten. Dat moet eenzaamheid tegengaan. De Helderse Vallei wil graag dat de jongeren meehelpen bij voorlichting over het hoe en waarom van alternatieve energiebronnen. Aan die projecten wordt iedere week een dag gewerkt, daarnaast is de hele donderdag een lesdag. Bij elkaar moeten de jongeren twintig uur per week beschikbaar zijn.

Lees hier verder voor het hele artikel