Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Alkmaar Taal Thuis ontvangt kopieerapparaat van ICT vanaf Morgen

  • DateDonderdag 6 februari 2020

Woensdag 5 februari jl. mocht Josje Toby van Alkmaar Taal Thuis een mooi tweedehands kopieerapparaat in ontvangst nemen van Marcel  van ICT vanaf Morgen. ‘Een hele mooie donatie van deze sociale onderneming waar we superblij mee zijn, aldus Josje Toby.

Cynthia Boorsma, werkzaam bij RPAnhn en vanuit die rol betrokken bij het Taalakkoord Noord-Holland Noord, zag op instagram een oproep van Alkmaar Taal Thuis voor een tweedehands kopieerapparaat. Ze informeerde ICT vanaf Morgen over de oproep, de contacten werden gelegd en de donatie was een feit. ICT vanaf Morgen is een duurzaam IT-bedrijf dat kansarme jongeren een werkervaringsplaats biedt om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Zij doneren 10% van de computer- en printapparatuur aan goede doelen. Nu dus een kopieerapparaat aan Alkmaar Taal Thuis.

Taalondersteuning

Alkmaar Taal Thuis is heel dankbaar voor de prachtige multifunctionele printer. Een waardevol cadeau waar we bij het Taalcafé dankbaar gebruik van gaan maken. Alkmaar Taal Thuis is een gratis taalcafé. Met medewerking van vrijwilligers zijn ze elke dinsdag- en donderdagmiddag van 14-16 uur geopend voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren beheersen .

Taalakkoord Noord-Holland Noord

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, zowel met lezen als schrijven. Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Noord-Holland Noord. Met het Taalakkoord Noord-Holland Noord hopen wij zoveel mogelijk werkgevers te motiveren de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen, kijk hier voor meer informatie over het Taalakkoord NHN.