Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Veel belangstelling voor eerste informatiemiddag 'Gouden Kans Project'

  • DateDinsdag 24 december 2019

De eerste informatiemiddag voor het Gouden Kans Project was een groot succes. Meer dan 40 jongeren kwamen naar het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar en wilden alles weten over deze Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor Noord-Holland Noord. Voor jongeren biedt dit project een gouden kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jongeren volgen workshops als wie ben ik en wat zijn mijn talenten. Daarnaast werken ze aan een maatschappelijke opdracht. De eerste groep start op 20 januari in Alkmaar. De tweede groep start begin februari in Den Helder. Je kunt je aanmelden via www.goudenkansproject.nl

Voor wie? 

Het Gouden Kans project is voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende 6 maanden, 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld een  tussenjaar hebben en zoeken naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of werk zoeken en extra vaardigheden willen leren.  

 Kans voor jongeren hun talenten te ontwikkelen

Jongeren doen in het gouden kans project in zes maanden tijd de meest bijzondere werkervaring op met een ‘goed gevoel project’. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties samen met andere jongeren in voor een maatschappelijk project. Zo kunnen ze van elkaar leren. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken. Jongeren en organisaties kunnen zich nu aanmelden op www.goudenkansproject.nl.