Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Beste praktijkopleider 2019 komt uit Castricum!

  • DateMaandag 2 december 2019

Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de bijna 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

Alexander van der Doorn is praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum uit Castricum, een erkend leerbedrijf in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en daarin binnen het bedrijf een voortrekkersrol vervult. Alexander weet ook onder stressvolle omstandigheden de studenten verder te brengen en verliest het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren kan voorstellen.

Van 1.600 voordrachten naar zestien finalisten
Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Het recordaantal van 1.600 voordrachten is beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk met een jury van studenten, docenten, scholen en het ministerie van OCW tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen. De verkiezing beste leerbedrijf werd in 1996 voor het eerst georganiseerd. De prijs beste praktijkopleider wordt sinds 2009 uitgereikt.