Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Samenwerking Microsoft en Horizon College in Datacenter Academy

  • DateDinsdag 19 november 2019

Microsoft heeft in het Horizon College in Hoorn een realistisch lab van een datacenter gebouwd. Doel van dit initiatief, genaamd Datacenter Academy, is om ICT-studenten zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. Vanuit het bedrijfsleven is de vraag naar goed geschoolde ICT’ers enorm groot. Met de komst van dit realistische lab kunnen zowel mbo-studenten als vmbo-leerlingen zich in de praktijk met de nieuwste en modernste apparatuur goed voorbereiden op een ICT-baan. Vrijdag 15 november was de feestelijke ingebruikname. 

Microsoft beschikt in Middenmeer over een groot datacenter. Om lokaal vakkundig ICT-personeel op te leiden is Microsoft een samenwerking met het Horizon College aangegaan. Naast de bouw van het realistische lab bestaat de samenwerking uit het verzorgen van gastlessen en het mede-ontwikkelen van lesmateriaal.  

De Europese Commissie heeft voorspeld dat er volgend jaar 756.000 onvervulde ICT-vacatures in Europa zijn. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ziet Microsoft het als haar missie om bij te dragen aan het opleiden van ICT-studenten en een aandeel te hebben in het verkleinen van deze ‘misfit’ op de arbeidsmarkt. 

Ook voor vmbo-leerlingen en zij-instromers van belang 
Ook voor de omgeving Hoorn is de komst van de Datacenter Academy van belang. Zo kunnen vmbo-leerlingen en volwassen zij-instromers die voor zichzelf een toekomst zien in de ICT-branche, bij het Horizon College kennismaken met deze moderne apparatuur. Daarnaast kunnen ook andere opleidingen betrokken worden zoals de techniekopleidingen van het Horizon College. 

Op de foto: de feestelijke ingebruikname van het realistische lab van het datacenter. Fotograaf: Rob Duin.