Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Stem op Jeugd Werkt!

  • DateMaandag 21 oktober 2019

Jeugd Werkt! is een initiatief van de gemeente Den Helder waar zij enorm trots op is. Het is een aanpak die kwetsbare jongeren (16-27) helpt een passende werkplek te vinden. Den Helder gunt iedere gemeente in Nederland zo’n doeltreffend initiatief. En mede daarom doet zij mee aan de ESF-Award 2019. Stemt u ook? Dat kan tot en met 31 oktober via www.stempaginaesfaward.nl!

Onze kracht
De kracht van Jeugd Werkt! is dat het project zich richt op een succeservaring en het vergroten van eigen kracht met als doel duurzame uitstroming. Met als gevolg financiële zelfredzaamheid en tevreden werkgevers. Maatwerk, jobcoaching, jongeren centraal stellen, spiegelen en uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Het traject stopt als de jongere zelfstandig verder kan.

Kwetsbare jongeren
Jeugd Werkt! ondersteunt kwetsbare jongeren van 16-27 bij het vinden en behouden van werk. Waarom kwetsbaar? Omdat zij soms even niet zelfstandig de stappen in hun loopbaan weten te zetten. Om welke reden dan ook.

Het betreft zeker niet alleen kinderen die een arbeidsbeperking hebben of niet in het bezit zijn van een diploma. Deze ondersteuning is er ook voor die leuke buurjongen waarvan u weet dat de ouders met hun handen in het haar zitten en niet meer weten wat ze moeten doen. Of voor de zoon of dochter van een goede vriend of dierbare familielid. Of misschien wel uw eigen kind.

Laagdrempelig
De jongeren kunnen een appje sturen. Daarna gaat de gemeente met hen in gesprek over wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen en welke ondersteuningsbehoeften er zijn. De jongeren staan zelf aan het roer en bepalen de koers, maar navigeren samen met de gemeente. In afstemming met elkaar, met hun netwerk en natuurlijk met de werkgever. Soms kan een jongere na één gesprek weer zelfstandig verder en soms is deze ondersteuning intensiever en voor langere tijd. Maatwerk dus.

Succesverhaal
Het verhaal van Naomi is één van de vele succesverhalen van jongeren die gesterkt zijn in hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. En bovendien aan het werk zijn en meedoen. Dat Naomi in de film zo openhartig spreekt over wat voor haar lastig is, laat zien hoe zij is gegroeid

Trots
De gemeente Den Helder is enorm trots op wat zij gezamenlijk met de jongeren heeft bereikt. En dat wil zij niet alleen aan iedereen in Nederland vertellen, maar Den Helder wil dat dit ook beschikbaar komt voor alle jongeren in Nederland. Daarvoor is uw hulp nodig! 

Hoe?
Bekijk de promotiefilm en stem! Dat kan via deze link: www.stempaginaesfaward.nl. Ga naar de tegel van ‘Jeugd Werkt! Wat je aandacht geeft groeit’. Hier kunt u meteen stemmen én het filmpje bekijken. Ook kunt u dit Facebookbericht met link naar de stempagina liken en delen.

Finaleplaats
Het doel is om tijdens de finale in Den Haag op 6 november de aanpak te mogen presenteren. Voorwaarde is dat Jeugd Werkt! bij de vijf projecten met de meeste stemmen zit. Den Helder moet hiervoor opboksen tegen grote gemeentes als Rotterdam en Den Haag. Help Den Helder daarom met uw stem, maar ook door dit bericht te delen. Ook de stemmen van uw familieleden, vrienden, kennissen en zakelijk netwerk zijn hard nodig. Elke stem via een e-mailadres telt! Via meerdere e-mailadressen is het dus mogelijk om meerdere stemmen uit te brengen. Bijvoorbeeld met uw privé-email en werk-email.

Voor meer informatie klik hier