Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Wat je aandacht geeft groeit

  • DateWoensdag 2 oktober 2019

JEUGD WERKT!

Jeugd Werkt! is een Helderse aanpak waarbij de gemeente werkloze jongeren van 16 tot 27 jaar stimuleert werkervaring op te doen, aan het werk te gaan of om weer naar school te gaan. Het gaat om een groep kwetsbare jongeren die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Meestal omdat zij geen startkwalificatie hebben en/of er sprake is van een zekere problematiek of beperking. Deze methode is zo succesvol dat het nu als project meedoet aan de landelijke verkiezing van het Europees Sociaal Fonds (ESF)

Met een filmpje wordt een jonge Helderse deelneemster op de voet gevolgd. Het laat zien wat het voor haar en haar leven betekent om nu aan het werk te zijn via Jeugd Werkt! Sinds 1 oktober is het filmpje online en kan erop worden gestemd, tot en met 31 oktober.

 

Over ESF

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers. ESF werkt! Al meer dan 60 jaar. Meer informatie over ESF vind je op de website van Uitvoering Van Beleid, onderdeel van de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.   
U kunt 

Klik hier om te stemmen.