Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Dashboard voor inzicht in regionale arbeidsmarkt

  • DateDinsdag 16 juli 2019

Voor de regio Noord-Holland Noord is de website www.ArbeidsmarktInzicht.nl gelanceerd. Werkgevers, ondernemers, onderwijs en overheid kunnen met behulp van de data op deze website beter inspelen op de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Door middel van een dashboard wordt onder meer zichtbaar waar tekorten (en overschotten) op de arbeidsmarkt zijn. Hierdoor kan het onderwijs gerichter keuzes maken welke opleidingen wel of niet aan te bieden en leerlingen gerichter interesseren voor studies met een goed arbeidsmarktperspectief.

Het dashboard op ArbeidsmarktInzicht biedt snel en overzichtelijk inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen, met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken en de laatste trends. Inloggen is niet nodig. Doel is het beschikbaar maken van actuele, transparante arbeidsmarktinformatie die binnen en tussen regio’s dialoog en samenwerking stimuleert.

Meer samenhang
Initiatiefnemers van het regionale arbeidsmarktdashboard zijn RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid), Ontwikkelingsbedrijf NHN en de provincie Noord-Holland. Het beroepsonderwijs, UWV, Datascience Alkmaar en Datalab West-Friesland zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. Met het dashboard kunnen prognoses gemaakt worden over hoe de werkgelegenheid zich in bepaalde sectoren gaat ontwikkelen. Daardoor kunnen gerichte projecten worden opgezet om bijvoorbeeld werknemers tijdig om te scholen. Door het inzicht ontstaat een betere match tussen vraag en aanbod.