Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Wajongers aan het werk na begeleiding UWV en John Williams

  • DateZaterdag 6 juli 2019

Steeds meer geïnteresseerden melden zich aan voor het project van UWV en John Williams, waarbij werkzoekenden in contact worden gebracht met vakantieparken vanwege het tekort aan schoonmaakpersoneel. Op 18 maart vertrokken 13 deelnemers in een bus naar Zeeland voor hun eerste werkdag. Inmiddels staat de teller op 31 deelnemers. 

Alle huidige deelnemers aan het project behoren tot de Wajong-doelgroep. Het gaat om mensen die arbeidsbeperkt zijn door een ziekte of beperking die vóór hun 18e verjaardag is geconstateerd. Zij zoeken al enige tijd naar een baan en hebben daardoor een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij het werkplein van UWV Rijnmond hoorden zij over deze kans en hebben zij zich aangemeld als kandidaat. Het feit dat de kandidaten geen ervaring hebben in de schoonmaakbranche is geen belemmering, waardoor de drempel een stuk lager is om zich aan te melden. Ook het feit dat deelnemers met een bus opgehaald en thuisgebracht worden maakt het makkelijker voor Wajongers om aan de slag te gaan. De mogelijkheid om trainingen te volgen, certificaten te behalen en de aanwezigheid van doorgroeikansen zorgt ervoor dat ze extra gemotiveerd zijn.

Deelnemer Ferdi Boonstra: "Ik wil meedoen in de maatschappij en een rolmodel zijn voor mijn kinderen door te laten zien dat je moet werken en je je eigen broek moet kunnen ophouden". Mitchell Bisch en Leila Kievit hebben een moeilijke tijd achter de rug en deze nieuwe baan is voor beide een nieuwe start en daarmee een lichtpunt: “We hebben een zware tijd gehad en door nu weer aan de slag te zijn hebben we het gevoel dat we onderdeel uitmaken van de samenleving. We kunnen ons nu richten op een betere toekomst.”