Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Haprotech en Mail Unlimited MVO Proud Partners

  • DateMaandag 1 juli 2019

Haprotech en Mail Unlimited ontvingen tijdens de MVO Westfriesland netwerkbijeenkomst op 27 juni het MVO Proud Partner keurmerk. MVO Westfriesland reikt dit keurmerk uit aan deze werkgevers omdat beiden bewijzen een sociaal hart te hebben. Haprotech en Mail Unlimited laten beiden zien dat ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans bieden.

 

Mail Unlimited

Sa?a Ostoji? van Mail Unlimited: “Bij Mail Unlimited B.V. zijn wij samen met WerkSaam in 2014 gestart met een aantal werkplekken voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Met enige ondersteuning en regelmatig overleg tussen de coaches vanuit WerkSaam en onszelf, is dit proces vlekkeloos verlopen. Inmiddels hebben we in totaal zo’n 8 mensen aan het werk bij ons in Enkhuizen via WerkSaam. Dit naar volle tevredenheid en we zien dit dan ook als een gouden combinatie voor iedereen!”

 

Haprotech
Raymond Brand van Haprotech: “Haprotech staat als dienstverlener in de (las)techniek in nauw contact met zijn klanten. Hieruit blijkt dat de toenemende krapte op de arbeidsmarkt een ieder dwingt om op een minder conventionele wijze te kijken naar opleiden, werven en selecteren. Als sociaal partner van gemeentes, het UWV en DJI zijn wij jaren geleden al gestart met het opleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels kunnen wij op deze wijze per jaar ca 40 mensen laten instromen bij onze klanten. Onze ervaring is dat iedereen dit als zeer positief ervaart. De kandidaten, die een loopbaan in de techniek kunnen starten, onze klanten die hun uitdagingen op personeelsgebied voor een deel opgelost zien worden, en de sociale partners die hun cliënten duurzaam zien uitstromen.”

 

MVO Westfriesland
Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO Westfriesland heeft al 36 keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden. Meer informatie over MVO Westfriesland is te vinden op www.mvowestfriesland.nl.