Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Nieuwe Proud Partners ontvangen MVO-keurmerk

  • DateZondag 16 juni 2019

Donderdagmiddag 13 juni organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) de derde MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met het hart. Ofwel: voor werkgevers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het was een geslaagde bijeenkomst waar sociaal ondernemers Partner in Werk, Zorgcirkel, Rataplan, HVC en T-zorg het MVO-keurmerk ontvingen. Dit keurmerk is een waardering voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze bedrijven mogen zich door dit MVO-keurmerk ‘Proud Partner’ noemen.

Ervaren bedrijven aan het woord
Na het welkomstwoord kwamen bedrijven aan het woord die al langere tijd sociaal ondernemen: Espeq (opleidingsbedrijf met werken en leren) en THOBS (carrièreontwikkelingsorganisatie). Peter de Groot van THOBS: “Mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt levert je echt wat op. Het zijn supergemotiveerde medewerkers en het geeft een verrijking aan je bedrijf.” Tot slot hield WNK (re-integratie- en sociale werkvoorzieningsorganisatie) een presentatie over detacheringsoplossingen met als insteek: ‘Iedereen doet mee’.

Kandidaten pitchen 
Tussendoor werd er gepitcht. Mensen met een uitkeringsachtergrond vertelden in het kort ‘wie ben ik, wat kan ik en welk werk zoek ik’. Zo presenteerden zij zich aan aanwezige ondernemers met mogelijk passende vacatures.

Maatschappelijk betrokken bedrijven
Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO heeft al meer dan 12 keurmerkschilden uitgereikt aan Proud Partners. Dit zijn bedrijven met minstens vijf procent aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst.

Ook ondernemen met het hart?

Werkgevers die sociaal willen ondernemen of meer willen weten over subsidies en regelingen op het gebied van sociaal ondernemen kunnen terecht bij het WerkgeversServicepunt. Hierin bundelen Halte werk, UWV en gemeenten hun krachten. Meer informatie via www.wsp-nhn.nl.

foto: Habro fotografie / Hans Brouwers