Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Grote Kerk in teken van stages bij Mix & Match event op 25 april

  • DateDonderdag 18 april 2019

De Studievereniging Technische Bedrijfskunde (TBK) van Hogeschool Inholland Alkmaar gaat geen uitdaging uit de weg. Zij organiseert op donderdag 25 april het stage event Mix & Match in de Grote Kerk in Alkmaar. Studenten van 13 verschillende opleidingen van drie vestigingen van Hogeschool Inholland gaan op zoek naar de ideale stage. Elly Konijn, wethouder Onderwijs bij gemeente Alkmaar en Huug de Deugd, Collegelid van het Bestuur van Hogeschool Inholland verzorgen het openingswoord voor de mogelijk 850 studenten.

Bij het Mix & Match Event gaan studenten via speeddates in gesprek met bedrijven. Op een website is van tevoren aangegeven wat de voorkeur is en welk bedrijf daarbij matcht. Dat wordt het bedrijf waar de student mee speeddate.

Website
Sinds maart 2019 is daarom de website mixenmatchevents.nl in de lucht en stromen de aanmeldingen van bedrijven binnen. Inmiddels hebben 70 bedrijven aangegeven hard op zoek te zijn naar stagiairs op hbo-niveau. De Studievereniging had als doel 70 geschikte bedrijven te presenteren voor de stagezoekende studenten. Dat is gelukt!

Match
Op de website geeft de student zijn voorkeur aan en bedrijven geven op hun beurt aan waar ze naar op zoek zijn. Uit deze voorkeuren komt een match. Als er een grote overeenkomst is in wensen en voorkeuren ga je als student om tafel bij dat bedrijf. Met als uiteindelijk doel om de match te verzilveren in een sollicitatie naar een stage.

Speeddaten
Zes rondes speeddatendus zes gesprekken met bedrijven. Maar ook op de foto voor je cv, een sollicitatiecursus, je cv laten checken en, jawel, zelfs stropdassen leren knopen; het kan allemaal op het stage event Mix & Match.

Jong Ondernemen
Tijdens het event is ook de prijsuitreiking van ‘Jong Ondernemen’. Vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde hebben onder de noemer ‘Jong Ondernemen’ de afgelopen zes maanden in teams een bedrijf opgezet, waarbij een nieuw, eigen geproduceerd en innovatief product op de markt wordt gezet.

Ondernemend Alkmaar reikt donderdag 25 april om 15.00 uur de eerste prijs uit aan één van de drie finalisten, namelijk de teams van Prásino, Cyclean en NFC Connext. De winnaars ontvangen een certificaat van deelname met een eervolle vermelding en mogen een pak uitzoeken bij Strak in Pakken. Deze prijs is ter beschikking gesteld door Ondernemend Regio Alkmaar. 

Organisatie
Mix & Match Event wordt georganiseerd door Studievereniging Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Inholland Alkmaar en wordt ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar, BDO Accountants en gemeente Alkmaar.

Vanuit Inholland Alkmaar zijn de studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Business IT & Management en Technische Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar of een afstudeeropdracht. Vanuit Diemen zijn er studenten van Business, IT & Management, de AD IT Service Management en Mathematical Engineering. En vanuit Haarlem van de opleidingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed en Informatica. Het wordt voor het vijfde jaar in deze vorm georganiseerd en het blijft groeien. In november organiseert de Studievereniging Technische Bedrijfskunde voor haar sponsoren een kleinere versie van het Mix & Match Event.

Programma

  • 13.30 uur - Opening Mix & Match door Huug de Deugd (Lid College van Bestuur Hogeschool Inholland) en Elly Konijn (wethouder Onderwijs, gemeente Alkmaar) en Jur Stam (voorzitter Studievereniging Technische Bedrijfskunde)
  • 14.00 uur - Start speeddaterondes (1 t/m 4)
  • 15.20 uur - Prijsuitreiking Jong Ondernemen door de jury met oa. Dick Winkelhuis en Rob Niele van Ondernemend Alkmaar, Huug de Deugd en Jorien Schreuder van Hogeschool Inholland en Pierre Komen van Bukom.
  • 15.40 uur - Start speeddaterondes (5 en 6)
  • 16.20 uur - Slotwoord en borrel
  • 17.30 uur - Einde Mix & Match stage-event