Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact

  • DateDonderdag 28 maart 2019

'Proud Partner' Soci.Bike, een onderneming die gevestigd is in Enkhuizen, heeft een converteerbare lening van €120.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: CargoBike.

Soci.Bike gaat het geld gebruiken om een nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact te ontwikkelen. De CargoBike zal worden gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen.

Peter Schouten, directeur en medeoprichter van Soci.Bike: “Door deze impuls van het innovatiefonds en onze opgedane ervaringen met de Soci.Bike personenfiets zijn we in de gelegenheid om een nieuwe elektrisch ondersteunde cargo bakfiets te ontwikkelen die voor velerlei toepassingen een oplossing kan bieden. De fietsen zullen geproduceerd worden door mensen die op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug kunnen gebruiken en daarmee geven we verdere invulling aan onze missie.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De CargoBike past in ons streven naar meer duurzaam binnenstedelijk vervoer. Dat de bike gemaakt gaat worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt de oplossing nog duurzamer. Onze financiering leidt hopelijk tot een versnelling in de realisatie van de plannen van Soci.Bike.”

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van proof-of-concept.

 

Bron: Provincie Noord-Holland