Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Banen delen om personeelstekort te bestrijden

  • DateVrijdag 2 november 2018

Werkgevers in de regio’s Alkmaar, West-Friesland en Kop van Noord-Holland moeten bij lastig te vervullen vacatures de blik eerder richten op potentiële sollicitanten die relatief al wat langer aan de zijlijn staan. Vijftigplussers, ww’ers en bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden met een arbeidsbeperking die moeilijk aan het werk komen, kunnen - al dan niet na om- of bijscholing - in de praktijk best geschikte kandidaten zijn.

Gaten
En mogelijk zelfs als parttimers een baan delen om de ’gaten’ dicht te lopen. Dat pleidooi heeft Erik Stam van het UWV Werkbedrijf in Alkmaar dinsdag gehouden tijdens de presentatie van ’Regio in Beeld’, de jaarlijkse arbeidsmarktcijfers voor Noord-Holland Noord.

Creativiteit
"Het vergt creativiteit om het probleem van arbeidsmarktkrapte het hoofd te bieden’’, stelt hij. "Dezelfde flexibiliteit waarop ik een beroep doe bij werkgevers zou ook moeten gelden voor de werkzoekenden in kwestie en instanties die hun aan een baan proberen te helpen. Door de blik te verruimen, kan het personeelstekort worden verkleind.’’

Lees verder op NoordHollandsDagblad.nl