Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Expeditie over de arbeidsmarkt in Maand van het Werk!

  • DateVrijdag 28 september 2018

Voor het tweede jaar op rij organiseert RPAnhn de Maand van het Werk. De hele maand oktober staat de regio Noord-Holland Noord in het teken van werk en arbeidsmarktontwikkelingen. Sharon Smit, directeur RPAnhn: “Wij zien dat er veel goede initiatieven in de regio zijn om mensen aan werk te helpen of houden. Om deze initiatieven zichtbaar te maken hebben wij de Maand van het Werk opgezet, zodat organisaties elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren.” Ook RPAnhn organiseert diverse evenementen, zoals Kracht on Tour en Het Grootste Werkfestival. 

Thema voor de Maand is Expeditie Arbeidsmarkt. De expeditie staat voor de ontdekkingstocht langs voorbeeldinitiatieven in en buiten onze regio. Wat werkt in de aanpak van arbeidsmarktvraagstukken, wat kunnen de partijen in Noord-Holland Noord van elkaar leren en voor elkaar betekenen? Ook online worden de evenementen, initiatieven en projecten onder de aandacht gebracht, op www.maandvanhetwerk.nl.

Diverse evenementen door de hele regio
Van open huis tot workshop over werkgeluk, meet & greets en grote evenementen: ook dit jaar is oktober weer goed gevuld. Huis van het Werk organiseert bijvoorbeeld voor werkgevers op 4 oktober de feestelijke afsluiting van het sectorplan in Alkmaar. Buro Talent heeft meerdere gratis online trainingen verspreid over de maand. De WSP Inspiratiedag op 9 oktober in Alkmaar, met o.a. Erik Scherder en Björn Kuipers, biedt werkgevers de mogelijkheid in contact te komen met nieuwe talenten. Bedrijven in West-Friesland openen hun deuren tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen op 12 en 13 oktober. Dit zijn open dagen om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Bovendien bieden deze dagen werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt en zien scholieren en studenten wat er in hun regio allemaal voor moois gebeurt. En of dat nog niet genoeg is, volgt ’s Heeren Loo op zaterdag 3 november nog met een open huis, voor mensen die een carrière in de gezondheidszorg overwegen.

Kracht on Tour Pak je Kansen dag
Maandag 8 oktober staat schouwburg Het Park in Hoorn in het teken van je kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan. In de ochtend kunnen vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour. In de middag kunnen cliënten van WerkSaam Westfriesland en UWV naar de Pak je Kansen dag. Daar krijgen deelnemers praktische informatie en vaardigheden aangereikt, zodat ze klaar zijn voor een eerste ontmoeting met een werkgever. Die kunnen zij direct toepassen tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven-dagen op 12 en 13 oktober. Beide bijeenkomsten zijn gratis. www.krachtontournhn.nl

Het Grootste Werkfestival en Goede Doel Diner
Maandag 29 oktober is Het Grootste Werkfestival, ook in Het Park te Hoorn. Werkgevers, ondernemers, werknemers, onderwijs- en overheidsorganisaties gaan hier in gesprek om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en afspraken te maken om knelpunten op de arbeidsmarkt gezamenlijk aan te pakken. Het programma van de 29e is tot stand gekomen in samenwerking met de Westfriese Bedrijvengroep.

Afsluiter van Het Grootste Werkfestival is het Goede Doel Diner, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het project Alleen jij bepaalt wie je bent van Stichting Laureus Nederland. Deelname aan Het Grootste Werkfestival is gratis, stoelen voor het Goede Doel Diner zijn te reserveren voor € 100,- per stoel. Meer informatie: www.hetgrootstewerkfestival.nl.???????